Εφυγε ο Μεσίνα από την ΤΣΣΚΑ, πάει ο Ιτούδης!

Ο Ετορε Μεσίνα αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, η οποία ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος πέρασε συνολικά έξι χρόνια στην «ομάδα του στρατού» σε δύο θητείες (2005-2009 και 2012-2014), με δύο κατακτήσεις Ευρωλίγκας, έξι ρωσικά πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο τίτλους στην VTB.

Ο Μεσίνα είχε πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από τον Φεβρουάριο, ωστόσο έκατσε ως το τέλος της σεζόν,

πανηγυρίζοντας στο φινάλε την κατάκτηση της VTB League. Η ΤΣΣΚΑ στην ανακοίνωσή της έγραψε μεταξύ άλλων στον τίτλο «ευχαριστούμε Ετορε».

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την έλευση του Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος θα αφήσει την Μπάνβιτ για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Μόσχας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάνατζερ του Ελληνα τεχνικού, Ράντε Φιλίποβιτς ταξίδεψε στη Μόσχα για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν τόνισε για το «διαζύγιο» πως «την ώρα που γιορτάζουμε μια σεζόν με επιτυχημένο τέλος, την ίδια ώρα νιώθουμε λυπημένοι. Ο σπουδαίος προπονητής Ετορε Μεσίνα, ο πιο επιτυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία της ΤΣΣΚΑ, αποχωρεί. Μια ολόκληρη εποχή τελειώνει μαζί του και πρέπει να αρχίσουμε πολλά πράγματα από το μηδέν. Εκ μέρους του συλλόγου και του εαυτού μου θέλω να του δώσω τα εύσημα και να του εκφράσω το θαυμασμό μου. Περάσαμε πολλά μαζί, κάναμε μεγάλες νίκες και επίπονες ήττες, μαλώσαμε και συμφιλιωθήκαμε, υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον και είχαμε κοινούς στόχους. Ο Ετορε θα είναι πάντα μέρος της οικογένειας της ομάδας του στρατού».

Από την πλευρά του ο Μεσίνα δήλωσε: «Ηταν έξι σπουδαία χρόνια. Ηταν τιμή μου να είμαι μέρος ενός σπουδαίου συλλόγου και εύχομαι στην ΤΣΣΚΑ τα καλύτερα για το μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα