Ο απολογισμός της 20ης αγωνιστικής

Σπουδαία ματς και θρίλερ και ανατροπές είχε το πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α 1. Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ στο ρελαντί με το μυαλό στην ευρωλίγκα κέρδισε εύκολα με 71-59 τον μαχητικό Άρη κόβοντας ταχύτητα στο τέλος και δίνοντας χρόνο στους πιτσιρικάδες Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο και 20΄στο Γιάνκοβιτς (9π). Πολύ καλός και πάλι ο Ράιτ με 15π που προσαρμόζεται. Στην Πάτρα

ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα (67-76) με τον μαχητικό Απόλλωνα αν και κάνει συντήρηση αφού δεν αλλάζει από την 2η θέση. Μάλιστα έπαιξε με απουσίες και χωρίς τον Σπανούλη ενω το ματς είχε θέαμα μπροστά σε 4000 θεατές. Ο Απόλλωνας κυνηγά τα πλέι οφ και αν και ο μπόμπερ του Μπολτς έμεινε στους 4π με 0/14 σουτ(!) δεν το παράτησε!

Στα άλλα παιχνίδια τρομερό ματς είχαμε στην Χαλκίδα. Ο Ίκαρος με τον Γιαπλέ στον πάγκο δειχνει αναγεννημένος! Με τον 35αρη(!) Γκαγκαλούδη να θυμίζει 20αρη αμερικανό(!) και να κάνει όργια με 28π, έμεινε ζωντανός νικώντας 83-81 την Κηφισιά και έχοντας ελπίδες παραμονής πλέον. Ο Ίκαρος προηγήθηκε με 8-10π στο ημίχρονο, δέχθηκε ένα 12-28 στην 3η περίοδο αλλά από -10 πέρασε καθαρά με 81-73 στο 38'. Ομως η Κηφισιά έχασε το τρίποντο της ισοφάρισης σε ένα ματς θρίλερ και εχασε δίκαια αφού δεν έπαιξε την καλή της άμυνα και έχασε με εξαίρεση τις ήττες από τους "αιωνίους" για πρώτη φορά από τον Δεκέμβρη και μετά αλλά κυνηγά πάντα την 5η θέση. Στο Ρέθυμνο η κρητική ομάδα έκανε ένα άνετο βήμα (85-69) προς τα πλέι οφ με τον απογοητευτικό Παλευσινιακό που δεν πάλεψε καν(με εξαίρεση τον Φαγιέ -26π) και έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση για την παραμονή του πλέον. Στα Ιλίσια ο Ηλυσιακός(έμεινε μόνος πλέον στην ουρά αλλά έχει καλό πρόγραμμα) στο ντεμπούτο του Κουστένη στον πάγκο γύρισε από -10 το ματς στο δεκάλεπτο με τον Πανιώνιο με τρομερόυς Πίγκραμ-Καυκή και πέρασε και με 44-38 στο ημίχρονο, αλλά κατέρρευσε στο τέλος και έχασε και εύκολα με 73-87 με εξαιρετικό δίδυμο Μακόλουμ(27) και Μίλμπουρν(22) για τους νεοσμυρνιώτες που προσέχουν τον ΠΑΟΚ για την 3η θέση.

Ο ΠΑΟΚ που βαριόταν στην Πυλαία μπροστά σε 1500 φίλους του μετά το κάλεσμα της δίοικησης και αν και είχε διαφορές 8-12π ,αγχώθηκε στο τέλος για να κερδίσει τα μαχητικά Τρίκαλα με 82-77. Με την νεοφώτιστη ομάδα να παλεύει και να είναι κοντά στην παραμονή της αν και δεν έχει νίκη εκτός έδρας. Τέλος ο ΚΑΟΔ έκανε ένα ακόμα βήμα ακόμα και για την εξάδα με νέο σημαντικό διπλό, αυτή την φορά στην Ρόδο με τον Κολοσσό με 76-70 με τρομερό δίδυμο Μπράουν(27π)-Μπάβσιτς (25π) σε ματς θρίλερ (68-69 στο 39') καθώς ο Κολοσσός το είχε γυρίσει από -11 με τους ροδίτες να μην είναι εξασφαλισμένοι μετά τις ήττες στην Ρόδο από Απόλλωνα και αυτή από την Δράμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα