ΝτεΜάρκους Νέλσον στο Basketblog: «Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε στο Τελ Αβίβ»!

Ο Παναθηναικός, έστω και με δυσκολία, κράτησε το εντός έδρας αήττητό του, στο πλαίσιο του Top-16 της Ευρωλίγκα, επιβληθείς του Ερυθρού Αστέρα με 74-69. Παρότι οι "οιωνοί" του ξεκινήματος, έδειχναν άλλο ένα εύκολο βράδυ στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, εντούτοις τα δεδομένα, γρήγορα γρήγορα άλλαξαν άρδην, με τους Σέρβους να επιστρέφουν, να προηγούνται και να απειλούν με "σοκαριστική" ήττα τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Στο τέλος, ωστόσο, αυτοί ήταν που είχαν τον τελευταίο

λόγο.

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, μιλάει στο Basketblog για τα στοιχεία που έκαναν αυτό το παιχνίδι "θρίλερ", καθώς και εκείνα που έδωσαν τελικά την πέμπτη νίκη σε επτά αγώνες, στους "πράσινους". Παράλληλα, μιλάει για την επικείμενη επιστροφή του στο Βελιγράδι, ως αντιπάλου των "ερυθρολεύκων της Σερβίας", ενώ αναφέρεται στη δύσκολη αποστολή της ομάδας του στο Τελ Αβίβ, με αντίπαλο τη Μακάμπι, σε δύο εβδομάδες. Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ, είχε 7 πόντους (3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/1 βολή), δύο ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, δύο λάθη και δύο κερδισμένα φάουλ σε 19:17 λεπτά συμμετοχής, με τέσσερις βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

ΝτεΜάρκους, το παιχνίδι ξεκίνησε με τρόπο σχεδόν τέλειο για εσάς, αλλά στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν πλήρως και η νίκη ήρθε πολύ δύσκολα. Τι ήταν αυτό που το έκανε δύσκολο, σε σχέση με προηγούμενα ματς;

Είναι, απλά, ο Ερυθρός Αστέρας μία καλή ομάδα. Αυτό ήταν κάτι που μας έλεγε ο κόουτς όλη την εβδομάδα. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο σύνολο, με νεαρούς και πολύ ταλαντούχους παίκτες, προσηλωμένους στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς και πολύ μαχητικούς. Δεν τα παρατούν ποτέ, και αυτό είδαμε όλοι μας και απόψε. Ξεκινήσαμε ιδανικά τον αγώνα, δεν κάναμε λάθη και βρήκαμε πολλές λύσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κάθε ομάδα του Top-16, αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την φάση. Οι αντίπαλοί μας, λοιπόν, έπαιξαν πιο δυνατά στη συνέχεια, και αυτό ήταν ένα στοιχείο που τους έδωσε τη δυνατότητα να πλησιάσουν.

Θα μπορούσαμε να πούμε, πως το μεγάλο προβάδισμα του πρώτου δεκαλέπτου προκάλεσε μία μικρή επανάπαυση από την πλευρά σας; Μήπως, παράλληλα, η νίκη αυτή σας δίδαξε για τη δυσκολία κάθε αγώνα του Top-16, έτσι όπως εξελίχθηκε;

Δεν νομίζω πως ήταν θέμα χαλάρωσης. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι αντίπαλοί μας σκόραραν μόλις έξι πόντους και είχαν 6-7 λάθη. Έχαναν σχεδόν κάθε σουτ, αλλά δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί αυτό στο υπόλοιπο του αγώνα, κάποια στιγμή θα άρχιζαν να σκοράρουν και να παίζουν πιο δυνατά. Όπως κι έγινε, δεν είναι δηλαδή μόνο δική μας ευθύνη η επαναφορά του Ερυθρού Αστέρα. Δώσαμε, βέβαια, δικαίωμα, εξαιτίας της κακής άμυνας που είχαμε κατά διαστήματα, ενώ ταυτόχρονα κάναμε πολλά λάθη στην εκτέλεση.

Στο τέλος, βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είδαμε ξανά την άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου, η οποία μάλλον σας έδωσε και την νίκη.

Σίγουρα, η άμυνα ήταν αυτή που μας εξασφάλισε το αποτέλεσμα. Έπρεπε να πιέσουμε, για να έχουμε τη δυνατότητα να κλέψουμε και να σκοράρουμε μερικά εύκολα καλάθια, όπως έκανε ο Έι Τζέι (Σλότερ), την ώρα που το σκορ ήταν 60-65. Όταν η άμυνά σου είναι καλή, τότε και η επίθεσή σου θα είναι αποτελεσματική. Είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να διαθέτεις σε καλό βαθμό σε κάθε ματς, προκειμένου να πάρεις το αποτέλεσμα.

Πρώτο ματς απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά νομίζω θα είναι πιο συγκινητικό όταν επιστρέψεις στο Βελιγράδι.

Σίγουρα, θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα και θα χαρώ να επιστρέψω στο γήπεδο που αγωνιζόμουν μέχρι πέρυσι. Από εκεί και πέρα, όμως, πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση, και οφείλεις να είσαι ανταγωνιστικός, ακόμη κι όταν παίζεις απέναντι στους φίλους σου. Ήταν μεγάλη αυτή η νίκη και είμαστε χαρούμενοι, αλλά θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε σε μεγαλύτερη ένταση τα στοιχεία που μας έδωσαν το αποτέλεσμα, προκειμένου να περάσουμε από το Βελιγράδι.

Σε δύο εβδομάδες, παίζετε στο Τελ Αβίβ, ενώ αμέσως μετά υποδέχεστε την Μπαρτσελόνα. Θεωρείς κομβικό αυτό το «ζευγάρι» αγώνων, ώστε να καταστείτε ανταγωνιστικοί στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που θα σας δώσει το πλεονέκτημα έδρας;

Είναι δύο πολύ σημαντικοί αγώνες και οφείλουμε να τους κερδίσουμε. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που παίζει εξαιρετικά στην έδρα της και θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας στο Ισραήλ. Επομένως, δεν μπορούμε ακόμη να σκεφτούμε το ματς με την Μπαρτσελόνα, πρέπει κάθε φορά να επικεντρωνόμαστε απλά στον επόμενο αγώνα. Έχουμε, μάλιστα, δύο εβδομάδες προετοιμασίας, για να πάμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που θα τα δώσει όλα.

Ίσως η Άλμπα Βερολίνου σας έδειξε… τον τρόπο να κερδίσετε σε μία τόσο δύσκολη έδρα, όπως το «Γιαντ Ελιάου» (κέρδισε με 59-66).

Ίσως να μας τον έδειξε. Ο κόουτς, πιστεύω, ότι θα δώσει μεγάλη σημασία σε αυτό το ματς, ώστε να μας δείξει τι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σε αυτό το ματς. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση, δε θα έχουμε κάτι να φοβηθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα