Στην "τσέπη" του ο Ολυμπιακός, στη... ρουλέτα ο Παναθηναϊκός

Στα μισά του δρόμου του Top16 η αίσθηση για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι ότι έχουν αγγίξει το ταβάνι των προσδοκιών μέχρι τώρα. Διότι όχι μόνο βάσει των "κυνικών" αριθμητικών επιδόσεών τους, αλλά και βάσει της εικόνας όλων των ομάδων σε ασφαλές πλέον δείγμα αγώνων, ο Ολυμπιακός έχει σφιχταγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και ο Παναθηναϊκός το φλερτάρει με ρεαλισμό

και σε καμία περίπτωση δεν αγχώνεται για την πρόκρισή του.


Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει τέσσερα ματς στο ΣΕΦ και τρία μακριά από αυτό. Από τα τέσσερα στο ΣΕΦ, τα δύο είναι με τους Τούρκους που είναι οι μόνοι δύο που μπορούν να εγείρουν αξιώσεις πλασαρίσματος στην πρώτη δυάδα. Το "διπλό" της Φενέρ επί της Εφές πριν από λίγες ώρες μπορεί και να βολεύει τον Ολυμπιακό, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι το ΣΕΦ θα μείνει παάρτο κάστρο. Διότι τη μεν Φενέρ που του υπολείπεται μια νίκη θα την έχει 2-0, τη δε Εφές από την οποία έχει υποστεί τη μοναδική του ήττα και με ένα -14 που δεν καλύπτεται εύκολα, την έχει πλέον σε απόσταση δύο βαθμών, απόσταση ασφαλείας σα να λέμε.


Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη "ανηφόρα" στο δεύτερο μισό της φάσης, το ματς στη Μόσχα. Αν όμως δεν παραπατήσει αλλού, ακόμα και ήττα να έρθει από την ΤΣΣΚΑ, με δύο χαμένα στα 14 παιχνίδια το πλεονέκτημα θα είναι δικό του χωρίς καμία αμφιβολία. Κι επειδή έχει δείξει σε διάρκεια ότι έχει ομάδα που αποφεύγει τις κακοτοπιές, ουσιαστικά μια διαχείρηση πρέπει να κάνει για να τσεκάρει αυτό το πλεονέκτημα.


Για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα κι αυτό εξηγείται εύκολα. Κατ' αρχάς έχει τρία εντός και τέσσερα εκτός παιχνίδια στη συνέχεια. Εκτός αυτού, από τα τρία εντός, τα δύο είναι με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, παιχνίδια που σαφώς μπορεί να τα πάρει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα "τσεκάρεις" από πριν σαν δεδομένα.


Μπορεί κάποιος να πει ότι η "βόμβα" που έριξε η Αλμπα μέσα στο Τελ Αβίβ είναι ένα αποτέλεσμα που ενδέχεται να βολέψει τον Παναθηναϊκό. Οι Γερμανοί είναι δύο νίκες πίσω του και τους έχει κερδίσει και μέσα στο Βερολίνο. Αρα να ανησυχεί μήπως τον... αγχώσουν για την τετράδα και την πρόκριση, μοιάζει απίθανο. Οπότε, κοιτάζει το... άλλο μισό του χθεσινού αγώνα. Και πλέον είναι ισόβαθμος της Μακάμπι, η οποία έκανε τη γκέλα της την οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει και με αυτές τις συνθήκες θα πάει την επόμενη αγωνιστική, σε δυο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ. Δεν αποκλείεται αυτό το παιχνίδι να είναι κομβικό για τη συνέχεα. Αν το νικήσει, θα έχει εξελιχθεί σε ισότιμο διεκδικητή του πλεονεκτήματος έδρας. Αν το χάσει, λογικά θα περιοριστεί σε μια "συνετή" διαχείριση και θα κοιτάζει και τα άλλα αποτελέσματα αφού δεν θα του αρκούν μόνο οι δικές του επιδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα