Νικς και Λέικερς παραμένουν οι πιο ακριβές ομάδες!

Μπορεί το συνολικό ρεκόρ τους στην φετινή κανονική περίοδο να είναι μόλις 31-52, με το 15-26 των Νικς και τον 16-26 των Λέικερς, αλλά εκείνες παραμένουν οι ομάδες με την μεγαλύτερη αξία στο ΝΒΑ! Το οικονομικό περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε την καθιερωμένη ετήσια λίστα του για το 2013-14 και η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή για 2η διαδοχική χρονιά, με αξία που υπολογίζεται στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η θέση των Νικς είναι και αποτέλεσμα της ανακαίνισης του θρυλικού

«Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν», που κόστισε 1δισ.δολ.(!) και έφερε ρεκόρ εσόδων στην ιστορία της ομάδας, καθώς ο ιδιοκτήτης Τζέιμς Ντόλαν κέρδισε 96εκατ. από τους Νικς την περασμένη σεζόν! Στην 2η θέση βρίσκονται οι Λέικερς, που έχουν υπολογισμένη αξία ύψους 1,35δισ.δολ., με κέρδη 66εκατ. την περασμένη χρονιά, παρότι η διοίκηση του Λ.Α. κλήθηκε να πληρώσει 29,3εκατ. σε φόρο πολυτελείας, για μισθούς παικτών που ξεπέρασαν το σάλαρι-καπ.

Στην 3η θέση της λίστας του «Forbes» είναι οι Σικάγο Μπουλς, που είναι και η τρίτη και τελευταία ομάδα με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου! Αποτέλεσμα της εξαιρετικής διαχείρισης αμοιβών παικτών, αλλά και τις επί 4 συναπτά έτη κορυφής στην Λίγκα στην πώληση εισιτηρίων για τους αγώνες των «Ταύρων».

Τέταρτοι είναι οι Σέλτικς, με αξία 875εκατ.δολ., ενώ ο μ.ο. της αξίας των ομάδων του ΝΒΑ ανέρχεται στα 634εκατ. και τα κέρδη αυξήθηκαν και αντιστοιχούν κατά 23,7εκατ. ανά οργανισμό! Κερδισμένοι από την μετακόμιση σε νέα πόλη και γήπεδο εμφανίζονται και οι Νετς, που άφησαν πέρυσι το Νιου Τζέρσεϊ για το Μπρούκλιν και οι έρευνες δείχνουν αύξηση εσόδων για τον Ρώσο ιδιοκτήτη τους, Μιχάιλ Προκχόροφ, ύψους 108%! Οι Νετς άξιζαν μέχρι το 2012 περίπου 357εκατ. και ήταν 14οι, ενώ φέτος η αξία τους υπολογίζεται σε 780εκατ. και τους φέρνει στην 5η θέση. Το «Forbes», μάλιστα, ανέφερε επίσης πως λίγο πριν την αποχώρηση του κομισάριου Ντέιβιντ Στερν, το ΝΒΑ έχει «εκτοξεύσει» τα κέρδη του, σαν μία σημαντική «κληρονομιά» στον διάδοχό του, Άνταμ Σίλβερ.

Το δημοσίευμα τόνισε πως την σεζόν 1982-83, τελευταία πριν αναλάβει ο κ. Στερν, η Λίγκα κέρδιζε ετησίως 118εκατ., ενώ φέτος τα έσοδά της ανήλθαν στα. 4,6δισ.δολ.!!! Η αξία των ομάδων του ΝΒΑ, ωστόσο, παραμένει σχετικά μικρή σε σύγκριση με την αντίστοιχη εκείνων του NFL (σ.σ.: ράγκμπι), καθώς η μέση αξία των ομάδων αμερικανικού ποδοσφαίρου είναι 1,17δισ.! Σε ό,τι αφορά τα κέρδη των παικτών του ΝΒΑ, ο Κόμπι Μπράιαντ παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος από συμβόλαιο στους Λέικερς και χορηγικά έσοδα, λαμβάνοντας πέρυσι 64,5εκατ.δολ.! Δεύτερος είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς (61εκατ.), τρίτος ο Ντέρικ Ρόουζ (38,6εκατ.) και τέταρτος ο Κέβιν Ντουράντ (31,8εκατ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα