Μην τον ΜΑΤ-ιάσουμε…

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές αλλαγές στη «φροντ λάιν» το καλοκαίρι που μας πέρασε και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος, προκειμένου οι ψηλοί να… δέσουν μεταξύ τους, αλλά και με τους «κοντούς», ώστε να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Εξάλλου αυτό φαίνεται. Ο μοναδικός ξένος περιφερειακός που αποκτήθηκε όμως, έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν και παίζει σαν να βρίσκεται χρόνια στους «ερυθρόλευκους». Το όνομα

αυτού; Ματ Λοτζέσκι!

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο έχει έρθει στον Πειραιά και με το… καλημέρα δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει φέτος τον παίκτη - κλειδί, στον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Ο Λοτζέσκι χωρίς να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής (όπως χρειάζονται οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι παίκτες που πάνε σε μία νέα ομάδα), έχει καταφέρει από το πρώτο του κιόλας επίσημο παιχνίδι να... βγάλει μάτια. Έχει γίνει άμεσα χρήσιμος και απαραίτητος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι βρήκαν στο πρόσωπό του επιπλέον λύσεις (σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν) σε επίθεση και άμυνα. Ας αναλύσουμε όμως τι έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Λοτζέσκι…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με ντέρμπι και μάλιστα απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, χωρίς τον κόσμο του (λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη σεζόν). Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν σαφώς ανέτοιμες, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι κατάφερε να ξεχωρίσει και με την εμφάνισή του να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη. Ο Αμερικανός ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους και μάλιστα χωρίς να χάσει σουτ (3/3 διπ., 1/1 τρ., 5/5 β.), ενώ είχε 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά υποδέχτηκε στο ΣΕΦ τη Μάλαγα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Λοτζέσκι να μην ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά ακολούθησε τον Βασίλη Σπανούλη (13 πόντους), πετυχαίνοντας 12 πόντους με 3/4 τρίποντα και έχοντας επίσης 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και την καλή άμυνα που παίζει γενικά ο συγκεκριμένος παίκτης και η εικόνα του στο παρκέ γίνεται καλύτερη.

Το «βελούδινο σφυρί» (όπως είναι το παρατσούκλι του) του Ολυμπιακού όμως έδειξε πως μπορεί να παίξει εξίσου καλά (καλύτερα θα λέγαμε) και μακριά από το… σπίτι του. Στα Ιλίσια απέναντι στον Ηλυσιακό ανέβασε… ταχύτητα και πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ευρώπης, έστω και απέναντι σε πολύ υποδεέστερο αντίπαλο. Ο Λοτζέσκι σταμάτησε στους 21 πόντους (4/6 διπ., 3/6 τρ., 4/4 β.), ενώ αν και «κοντός» μάζεψε και 8 ριμπάουντ δείχνοντας πως προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Χθες (24/10) ήταν η σειρά της Γαλατασαράι να τον… μάθει για τα καλά. Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες με 18 πόντους, αλλά ο Λοτζέσκι αν και «αθόρυβος» έκανε και πάλι πολύ καλή δουλειά. Αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 15 πόντους (3/5 διπ., 2/4 τρ., 3/3 β.), πρόσφερε σημαντικές βοήθειες στην επίθεση, ενώ και αμυντικά ήταν και πάλι θετικός. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέρα από τους 15 πόντους, ο Αμερικανός είχε επίσης 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Με λίγα λόγια, ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος στοιχίζει μόλις 300.000 δολάρια, έχει μπει ήδη στις… καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ενδεχομένως από το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μπεσίκτας στον «τελικό» του Rixos Cup όταν είχε δείξει για πρώτη φορά τις δυνατότητές του στην επίθεση σημειώνοντας το νικητήριο καλάθι. Στο… στρατόπεδο των Πρωταθλητών Ευρώπης σίγουρα επιθυμούν ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο και να μην τον… ματ-ιάσει κανείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα