ΝΒΑ 2013-2014: Σάουθιστ Ντιβίζιον

Λίγες μέρες πριν από την αυλαία (σ.σ.: 29/10) της νέας σεζόν στο ΝΒΑ, το basketblog.gr επιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα, με μία μικρή παρουσίαση όλων των ομάδων. Με τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις σε κάθε ρόστερ, με μία ανάλυση των πιθανών πρωταγωνιστών ή παικτών-«κλειδιά» τους και μια πρόβλεψη για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από όλους τους αντιπάλους. Μετά την Ατλάντικ και την Σέντραλ ολοκληρώνεται η παρουσίαση της Ανατολικής Περιφέρειας με την Σάουθιστ…

ΜΑΪΑΜΙ

ΧΙΤ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 66-16

Πλέι-οφς: Πρωταθλητές (4-3 το Σαν Αντόνιο στους Τελικούς)

Προσθήκες: Μάικλ Μπίσλεϊ (Φοίνιξ), Γκρεγκ Όντεν, Έρικ Γκρίφιν, Τζέιμς Έις (Νο50 ντραφτ), Τζάστιν Χάμιλτον (Νο45 το 2012).

Αποχωρήσεις: Μάικ Μίλερ (Μέμφις), Τζουάν Χάουαρντ (αποχώρηση).

Στο ρόστερ: ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος, Ρέι Άλεν, Κρις Άντερσεν (ανανέωση), Νόρις Κόουλ, Μάριο Τσάλμερς, Ρασάρντ Λιούις, Γιουντόνις Χάσλεμ, Σέιν Μπάτιερ, Τζόελ Άντονι, Τζέιμς Τζόουνς.

Ποιον να προσέξετε: Τον… Ντουέιν Ουέιντ. Σαφώς και αν η επιλογή ήταν ένας από την «Big-3», αυτός θα ήταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Ωστόσο, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου δεν χρειάζεται συμβουλή για να τον προσέξει κανείς. Ούτε, φυσικά, και ο αρχηγός. Μονάχα που αν δεχτούμε πως οι Χιτ θα προσπαθήσουν για το three-peatμε την ίδια συνταγή (και με μικρές «προσθαφαιρέσεις» στο ρόστερ), αν ο Ουέιντ είναι πιο υγιής από πέρυσι, μπορεί να αποτελέσει την διαφορά. Ούτως ή άλλως, έχει κάτι να αποδείξει και στον Ντουράντ...

Τι να περιμένετε: Μία ομάδα που θα στηρίζεται στον ΛεΜπρον, στην σκληρή άμυνά της και στα σουτ των Άλεν, Μπάτιερ και Τσάλμερς. Είναι απλώς το φαβορί και πάλι για τον τίτλο. Και έναν οργανισμό που δύσκολα θα αποπροσανατολιστεί από την φημολογία για το καλοκαίρι του 2014, όταν ο Τζέιμς μπορεί να μείνει ελεύθερος.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 44-38

Πλέι-οφς: Αποκλεισμός στον 1ο γύρο από Ιντιάνα (2-4)

Προσθήκες: Μάικ Μπαντενχολζερ (κόουτς), Πολ Μίλσαπ, ΝτεΜαρ Κάρολ (Γιούτα), Ντέιμιεν Ουίλκινς, Ρόαγιαλ Άιβι (Φιλαντέλφια), Έλτον Μπραντ, Τζάρεντ Κάνινγχαμ (Ντάλας), Τζέιμς Τζόνσον (Σακραμέντο), Πέρο Άντιτς (Ολυμπιακός), Ντένις Σρέντερ (Νο17 ντραφτ), Γκουστάβο Αγιόν (Μιλγουόκι).

Αποχωρήσεις: Λάρι Ντρου (κόουτς), Τζος Σμιθ (Ντιτρόιτ), Ντέβιν Χάρις (Ντάλας), Άιβαν Τζόνσον (Κίνα), Ζάζα Πατσούλια (Μιλγουόκι), Γιοχάν Πετρό (Κίνα), Άντονι Τόλιβερ (Σάρλοτ), Ντάνταϊ Τζόουνς (Σικάγο), ΝτεΣον Στίβενσον.

Στο ρόστερ: Αλ Χόρφορντ, Τζεφ Τιγκ (ανανέωση), Λου Ουίλιαμς, Τζον Τζένκινς, Σέλβιν Μακ, Μάικ Σκοτ, Κάιλ Κόρβερ (ανανέωση).

Ποιον να προσέξετε: Πολ Μίλσαπ. Μπορεί ν αποχώρηση του Τζος Σμιθ να έχει «χρίσει» ηγέτη τον Αλ Χόρφορντ, ωστόσο αυτός που θα κρίνει πολλά για την πορεία των Χοκς θα είναι ο αντικαταστάτης του Σμιθ. Ο Μίλσαπ θα θελήσει χρόνο για να «δέσει» με τον Χόρφορντ και οι δυο τους θα αποτελέσουν προφανώς την επιθετική δύναμη της Ατλάντα

Τι να περιμένετε: Μία ομάδα που θα χρειαστεί μπόλικο χρόνο για να μάθει ο ένας τον άλλον (με τόσες αλλαγές) και φυσικά να την μάθει και ο νέος κόουτς, Μάικ Μπάντενχολζερ. Θα έχει αμυντική φιλοσοφία και παιχνίδι στη ρακέτα, αφού ο νέος προπονητής είναι «μαθητής» του Γκρεγκ Πόποβιτς. Στα μείον ο τραυματισμός του Λου Ουίλιαμς, που θα αργήσει να επιστρέψει…

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 29-53

Πλέι-οφς: -

Προσθήκες: Ότο Πόρτερ (Νο3 ντραφτ), Γκλεν Ράις τζούνιορ (Νο 35 ντραφτ), Αλ Χάρινγκτον (Ορλάντο), Έρικ Μέινορ (Πόρτλαντ),

Αποχωρήσεις: Τζέισον Κόλινς, Λενάντρο Μπαρμπόσα, Έι-Τζέι Πράις, Κάρτιερ Μάρτιν.

Στο ρόστερ: Τζον Ουόλ, Μπράντλεϊ Μπιλ, Τρέβορ Αρίζα, Νενέ Χιλάριο, Τρέβορ Μπούκερ, Κέβιν Σεραφέν, Εμέκα Οκαφόρ, Γιαν Βέσελι, Γκάρετ Τεμπλ (ανανέωση), Μαρτέλ Ουέμπστερ (ανανέωση).

Ποιον να προσέξετε: Μπράντλεϊ Μπιλ. Μπορεί ο Τζον Ουόλ να είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και η φετινή παρουσία του από την αρχή να δίνε ελπίδες στους Ουίζαρντς, όμως αυτές θα γίνουν πράξη αν ο Μπιλ τον στηρίξει. Ο πρώτος, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα και Νο3 στο ντραφτ του 2012, είχε πέρυσι σαν ρούκι 13,9π.-2,4ασ.-3,8ριμπ., όμως φέτος είχε 21,4π. στην preseasonκαι μπορεί να αποδειχθεί το κατάλληλο συμπλήρωμα στον Ουόλ.

Τι να περιμένετε: Μία «εκρηκτική» περιφέρεια με Ουόλ-Μπιλ και αρκετή συνεισφορά από τον ρούκι Ότο Πόρτερ, που αναμένεται να είναι μεγάλη βοήθεια στην θέση «3», είτε σαν βασικός είτε πίσω από τον Τρέβορ Αρίζα. Πολλά θα κριθούν από την υγεία του Νενέ, καθώς ο Οκαφόρ είναι εκτός και θα χάσει το πρώτο μέρος της σεζόν… Θέλουν να λένε πως στοχεύουν στα πλέι-οφς, γιατί η υπομονή του ιδιοκτήτη τους, Τεντ Λέονσις, μάλλον εξαντλήθηκε…

ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 21-61

Πλέι-οφς: -

Προσθήκες: Στιβ Κλίφορντ (κόουτς), Αλ Τζέφερσον (Γιούτα), Κόντι Ζέλερ (Νο4 ντραφτ), Άντονι Τόλιβερ (Ατλάντα).

Αποχωρήσεις: Μάικ Ντάνλαπ (κόουτς), ΝτεΣαγκάνα Ντιόπ (Κλίβελαντ), Μπάιρον Μάλενς (Κλίπερς), Ρέτζι Ουίλιαμς (Χιούστον), Τάιρους Τόμας.

Στο ρόστερ: Κέμπα Ουόκερ, Μπισμάκ Μπιγιόνμπο, Ρέιμον Σέσιονς, Μπεν Γκόρντον, Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ, Τζεφ Έιντριεν, Τζεφ Τέιλορ, Μπρένταν Χέιγουντ, Τζέραλντ Χέντερσον (ανανέωση), Τζος ΜακΡόμπερτς.

Ποιον να προσέξετε: Αλ Τζέφερσον. Ήρθε να γίνει άμεσα ο νέος ηγέτης της Σάρλοτ, καθώς οι νεαροί παίκτες της δεν έχουν καταφέρει ως τώρα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Ο πρώην σέντερ της Γιούτα μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους και θα πάρει πολύ τη μπάλα στα χέρια του.

Τι να περιμένετε: Αν ο Τζέφερσον σκοράρει τόσο από το ποστ όσο και από μέση απόσταση, θα ανοίξει χώρο στους περιφερειακούς. Το μεγάλο στοίχημα των Μπόμπκατς, που δύσκολα θα προλάβουν τα πλέι-οφς, είναι η βελτίωση των Κέμπα Ουόκερ και Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ. Ο πρώτος είναι καλός σκόρερ και θα χρειαστεί να γίνει πιο οργανωτικός και ο δεύτερος, ρολίστας πολυτελείας, να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του στο παρκέ.

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

Ρεκόρ περσινής σεζόν: 20-62

Πλέι-οφς: -

Προσθήκες: Βίκτορ Ολαντίπο (Νο2 ντραφτ), Ρομέρο Όσμπι (Νο52 ντραφτ), Κρις Τζόζεφ (Βοστόνη), Τζέισον Μαξίελ (Νιτρόιτ), Ρόνι Πράις, Μάνι Χάρις.

Αποχωρήσεις: Μπένο Ούντριχ (Νέα Υόρκη), ΝτεΚουάν Τζόουνς (Σακραμέντο), Αλ Χάρινγκτον (Ουάσινγκτον), Χέντο Τούρκογλου.

Στο ρόστερ: Τζαμίρ Νέλσον, Ι’Ταν Μουρ, Ντορόν Λαμπ, Άαρον Αφλάλο, Τόμπιας Χάρις, Άντριου Νίκολσον, Γκλεν Ντέιβις, Νίκολα Βούτσεβιτς, Μο Χάρκλες, Κάιλ Ο’Κουίν.

Ποιον να προσέξετε: Βίκτορ Ολαντίπο. Ο ρούκι που επιλέχθηκε στο Νο2 του ντραφτ αναμένεται να μπει άμεσα «στα βαθιά». Ο απόφοιτος του πανεπιστήμιου της Ιντιάνα είναι αθλητικός, μπορεί να απειλήσει από τα 7,25μ. και έχει τα προσόντα να παίξει και άμυνα, προσφέροντας χαμόγελα στους Μάτζικ. Μία μεταβατική σεζόν για το Ορλάντο, στην οποία θα έχει την ευκαιρία να υποδυθεί συχνά τον ρόλο του ηγέτη.

Τι να περιμένετε: Μία ομάδα με ενθουσιασμό. Ο κόουτς Ζακ Βον έχει μία νεολαία στα χέρια του που μπορεί να αφήσει υποσχέσεις για σαφώς κάτι καλύτερο από τις περσινές 20 νίκες… Ο Ολαντίπο θα δώσει ώθηση στην περιφέρεια, ενώ η ρακέτα, με Βούτσεβιτς (13,1π.-11,9ριμπ. πέρυσι!), Νίκολσον, Γκλεν Ντέιβις (ξεκινά τραυματίας) δείχνει ικανή για «ζημιές».

Keywords
Τυχαία Θέματα