Με Τζάνινγκ κέρδισε την ελπίδα η Εφές! (75-72 τη Ρεάλ)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που διεξήχθη στο «Αμπντί Ιπεκτσί», η Αναντολού Εφές κέρδισε με 75-72 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε... το δικαίωμα στην ελπίδα, μειώνοντας τη μεταξύ τους σειρά σε 2-1. Ήρωας της βραδιάς για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ήταν ο Ματ Τζάνινγκ, ο οποίος με τρομερό buzzer-beater, έδωσε την νίκη στην τουρκική ομάδα, ξεσηκώνοντας το γήπεδο και «επισφραγίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την καλύτερή του φετινή εμφάνιση,

ως παίκτης της Εφές. Συγκεκριμένα, είχε 21 πόντους με 5/7 τρίποντα και 3/3 δίποντα, συνεπικουρούμενος από τον Νέναντ Κρίστιτς που σημείωσε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Σέρχιο Ροντρίγκες και Σέρχιο Γιουλ πήγαν στο τέλος... μόνοι τους να πάρουν το ματς για τη «Βασίλισσα», σκοράροντας 17 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ είχαν μαζί και 8 ριμπάουντ. Σημαντικός και ο Κάρολ, έχοντας 9 πόντους με 3/3 τρίποντα, με το ένα εξ αυτών να ισοφαρίζει το σκορ σε 72-72, πριν ο Τζάνινγκ... αποφασίσει τον νικητή.

Το φιλμ

Με τον Ρούντι Φερνάντεθ να ξεκινά σε άλλο ένα ματς μεταξύ των δύο ομάδων δυναμικά, η Ρεάλ προηγήθηκε με 6-10, μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου, με τον Σέρχιο Γιουλ να παίρνει τη σκυτάλη. Χάρη στον Ισπανό πλάι-μέικερ και τους έξι πόντους που πέτυχε σε εκείνο το διάστημα, η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με την πρώτη περίοδο να λήγει με 15-20.

Με την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Σέρχιο Ροντρίγκες έφερε τη διαφορά στους επτά πόντους (15-22), με τους Περπέρογλου και Τζάνινγκ να φέρνουν ένα γρήγορο 5-0 για την ομάδα τους (20-22). Ο Νοσιόνι βοήθησε στο να παραμείνει το προβάδισμα για τους «Μερένχες» στα προηγούμενα επίπεδα (22-26), αλλά αυτήν την φορά η αντίδραση των γηπεδούχων θα ήταν πιο αποτελεσματική. Κρίστιτς και Σάριτς κυριάρχησαν στη ρακέτα και με σερί 6-0 η Εφές προηγήθηκε για δεύτερη φορά στον αγώνα, ύστερα από το αρχικό 2-0. Χάρη στον Κροάτη φόργουορντ, αλλά και τον Τσεντί Οσμάν, οι παίκτες του Ίβκοβιτς κράτησαν τα ηνία της αναμέτρησης, στο τέλος του ημιχρόνου (32-30).

Με τους Ρούντι και Κάρολ να ξεκινούν «φουριόζοι» στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αμέσως βρέθηκαν μπροστά με 33-35, αλλά το προβάδισμα αυτό δε θα κρατούσε για πολύ. Οι τρεις βολές, στις οποίες ευστόχησε ο Ερτέλ (φάουλ σε σουτ τριών πόντων), έδωσαν το «έναυσμα» για μία εξαιρετική συνέχεια, μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στο 41-35, που «επισφράγιζε» ένα σερί 8-0, οι Μαδριλένοι απάντησαν, μειώνοντας στους τρεις πόντους, με 2.5 λεπτά για το τέλος της περιόδου, χάρη σε καλάθι του Αγιόν (46-43). Ένα νέο επιμέρους σκορ 10-3, όμως, της Εφές, θα έφερνε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τζάνινγκ να κάνει «πάρτι», μεσα κι έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων.

Ο ίδιος παίκτης συνέχισε «καυτός» στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, κάνοντας το 59-46, για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Ροντρίγκες και με προσωπικό σερί 0-8, να μειώσει την απόσταση στους πέντε πόντους (59-54). Ο ίδιος παίκτης επέμεινε, με τη διαφορά να βρίσκεται και στους τρεις πόντους (64-61), αλλά ο Νέναντ Κρίστιτς δεν άφηνε τη δυνατότητα στη Ρεάλ να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά. Με δικούς του συνεχόμενους πόντους, έφερε τη διαφορά στους επτά πόντους (68-61), για να απαντήσει ξανά ο Ροντρίγκες και ο Γιουλ να κάνει το 68-65 με 1.5 λεπτό για τη λήξη. Μετά από ένα λεπτό «σιγής», ο τελευταίος μειώνει και σε 68-67 με νέο σουτ δύο πόντων, και πλέον 27 δεύτερα να απομένουν.

Το ματς πήγε με αυτόν τον τρόπο στη «ρουλέτα» των βολών. Ο Νοντέι Ντρέιπερ πήγε πρώτος, ευστοχώντας στο δικό του ζευγάρι, για να επαναλάβει την ίδια διαδικασία ο Ρούντι, με 16 δευτερόλεπτα για την εκπνοή (70-69). Ο Περπέρογλου ήταν επίσης ψύχραιμος (72-69), και με 11 ακόμη δευτερόλεπτα, ο Λάσο καλεί τάιμ άουτ. Αυτό που σχεδίασε πέτυχε, και ο Κάρολ ισοφαρίζει σε 72-72, με οκτώ δεύτερα για το φινάλε. Την τελευταία κουβέντα είχε, όμως, ο Τζάνινγκ, που με δικό του τρίποντο χαρίζει την νίκη στην Εφές.

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα