Κρίσιμο σταυροδρόμι για τους «αιώνιους»...

Δυο πολύ κρίσιμα παιχνίδια δίνουν σήμερα οι «αιώνιοι» στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, του Τop-16 της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην «Megasport Arena» της Μόσχας από την ΤΣΣΚΑ (19:45), θέλοντας να πετύχει την υπέρβαση, και να φτάσει σε ένα διπλό, που θα τον απογειώσει.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει μόλις μια ήττα στην έδρα της, στην Ευρωλίγκα, και αυτή από την Μάλαγα στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, ενώ διαθέτει την καλύτερη

επίθεση της διοργάνωσης, σκοράροντας 90,3 πόντους κατά μέσο όρο. Για να μπορέσει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πετύχει τον στόχο της, θα πρέπει να κατεβάσει τους μέσους όρους των γηπεδούχων, με τους «ερυθρόλευκους» να διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας (δέχεται 71,4 πόντους ανά αγώνα). Δύσκολη ως αδύνατη κρίνεται η συμμετοχή των Γιάννη Αθηναίου και Δημήτρη Αγραβάνη, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από κάκωση στην ποδοκνημική και τον δεύτερο να συνεχίζει να έχει στομαχικές διαταραχές. Εκτός και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι στην Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Χωρίς απουσίες παρουσιάζεται η ΤΣΣΚΑ.

Δυο ώρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ, την Αναντολού Εφές (21:45), θέλοντας να φτάσει στην τέταρτη του νίκη στο κλείσιμο του πρώτου γύρου του Τop-16, και να δώσει αξία το διπλό στο Ζάγκρεμπ με αντίπαλο την Τσεντεβίτα. Ο Σασα Τζόρτζεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Νίκου Παππά, με το δεύτερο να προπονείται ατομικά. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι που δίνουν οι «πράσινοι» χωρίς τους νεοαποκτηθέντες Μαρκίζ Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς, ενώ αναμένεται και η προσθήκη ενός παίκτη ρακέτας.

Στον αντίποδα η «περίεργη» Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, εμφανίζεται με πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ είναι η ομάδα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στη διοργάνωση, έχοντας πετύχει 160, ενώ δείχνει να υπερέχει και στην μάχη των ψηλών, με τους Τάιους και Ντάνστον να είναι σαφώς πιο αθλητικοί από τους Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό, αν αυτό θα αποτελέσει πλεονέκτημα για τους Τούρκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα