Κλάσικο: Ψάχνονται οι "πράσινοι", πίεση οι "ερυθρόλευκοι"

Ο Σωτήρης Γεωργίου όπως μόνο αυτός ξέρει, αναλύει το πρώτο Κλάσικο της χρονιάς!

H μεγάλη ώρα έφτασε λοιπόν. Και το πρώτο Κλάσικο είναι εδώ με ένταση κλασικά για τις δύο ομάδες βασικά με τις διοικήσεις τους και τον "πόλεμο" ανακοινώσεων και πάει λέγοντας... Χωρίς κόσμο όμως και για πρώτη φορά με φαβορί καθαρό (και στοιχηματικά άλλωστε το είδαμε αυτό με τον Ολυμπιακό στο 1,40(!) στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία)

τους "ερυθρόλευκους"! Πάμε να δούμε όμως την εικόνα των ομάδων αρχικά. Ο τίτλος στον ΠΑΟ είναι το "Ψάχνονται οι πράσινοι". Και έτσι είναι. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και θα μιλά πάντα για τίτλους, ξέρει πολύ καλά όμως ότι είναι σε μια μεταβατική περίοδο και ότι φαβορί φέτος είναι ο αντίπαλός του. Οι "πράσινοι" δεν ήθελαν να βάλουν 20 εκ. ευρώ στο τραπέζι για να πάνε και αν στο Φάιναλ Φορ όχι γιατί δεν έχει ασφαλώς χρήματα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλλά γιατί βλέπει μπροστά και θέλει να φτιάξει ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Και αν δεν προωθήσει τους Έλληνες αλλά φορτώσει την ομάδα με Αμερικανούς και κοινοτικούς του 1 εκ. δε θα γινόταν αυτό και μπορεί και πάλι να μην έπαιρνε τίτλους. Συνεπώς αποφάσισε, ορθώς κατ' εμέ, να ρισκάρει μια χαμένη διετία που όμως με το παιδομάζωμα που έκανε και εφόσον του βγουν οι υπάρχοντες Γιάνκοβιτς-Παππάς ποντάροντας ειδικά στον πρώτο όπως φάνηκε, να έχει μετά από 2-3 χρόνια μια ομάδα με 7-8 Έλληνες που θα είναι όλοι καλοί ρολίστες και μερικοί και πρωταγωνιστές (και ποντάροντας για τα εγχώρια δεδομένα τότε ότι θα είναι σε απόσυρση και ο Σπανούλης στο Λιμάνι..).

Γι' αυτό πήρε και τον δουλευταρά Ιβάνοβιτς και όποιος αντέξει... Αλλά ο Μαυροβούνιος δεν φοβάται τα ρίσκα και έχει βγάλει άπειρους παίκτες στην Βιτόρια... Και αυτό θα κάνει και τώρα και γι' αυτό δεν πήρε και παίκτη μπροστά από τον Γιάνκοβιτς με τα μεγάλα ρίσκα που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος ασφαλώς με την πάροδο του χρόνου με τις επιστροφές των τραυματιών του αλλά μην ξεχνάμε ότι ο πήχης είναι χαμηλά για ΠΑΟ και ότι ο Διαμαντίδης είναι 35 πλέον και ότι η ομάδα ψάχνει ακόμα πάικτες. Και αναζητά ένα ψηλό ακόμα ενώ περιμένει και τον Νέλσον και μέχρι να γίνει καλά ο Αμερικανός πήρε τον Λετονό Μπλουμς. Ο Παναθηναϊκός δουλεύει και δεν ήταν τόσο άσχημος όσο φάνηκε με βάση τις απουσίες του και με το πλάνο και μοντέλο που δουλεύει. Και είναι φανερό ότι ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να είναι παρά μόνο πνευματικά πλέον ο ηγέτης και δεν παίρνει και προσπάθειες πια και ότι αλλάζει στιλ καθώς δεν έχει αθλητικό ψηλό τύπου Λάσμε, κόβει το πολύ πικ εν ρολ και βάζει πολλούς ρόλους στο παιχνίδι του.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά είναι λογικά καλύτερος από πέρσι αφού κράτησε τον κορμό του, τον Σπανούλη τον ηγέτη του και δεν άλλαξε προπονητή. Και έβαλε στην θέση του Λο τον χρήσιμο Λαφαγιέτ και πήρε και παίκτες όπως ο Ντάρντεν και ο Χάντερ που είναι καλύτεροι αμυντικοί. Συνεπώς έβαλε βάθος, δεν πήρε παίκτες που κάνουν την διαφορά αλλά παίκτες ομάδας με έμφαση στην άμυνα και έτσι είναι μια ομάδα που θα στηριχθεί στην εμπειρία, αυτοματισμούς και ομοιογένεια και θα παίζει καλύτερη άμυνα και θα προσπαθεί βασικά να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο ενώ θα σουτάρει πολύ από την περιφέρεια και θα έχει εκρηκτικότητα και αθλητικούς ψηλούς. Καλώς μάλιστα δεν πήρε βαρύ κλασικό 5αρι που δεν υπάρχει αλλά πλέον δεν είναι και χρήσιμοι όπως πάιζει ο Ολυμπιακός και δεν αξίζει να δίνεις 1 εκ. για ένα παίκτη για μερικά ματς ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός πάντως θα πρέπει να είναι υγιής βασικά για το Φάιναλ Φορ και θα πρέπει να βρίσκει λύσεις και όταν δεν τρέχει και πάει στο 5 εναντιον 5 που η καλύτερη απειλή του είναι το πικ εν ρολ. Δουλέυει και στις συνεργασίες όμως όπως έκανε και με τον Ίβκοβιτς καθώς αυτό είναι και το μυστικό(οι μικρές λεπτομέρειες). Πάντως ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει φέτος την πίεση. Είναι καθαρό φαβορί στην Ελλάδα και στα φαβορί για Φάιναλ Φορ στην Ευρώπη και την Ευρωλίγκα. Και με την πίεση δεν τα πάει πάντα καλά και θα έχει μεγάλη φέτος ειδικά στην Ελλάδα.

Πάμε και στο Κύπελλο που έιναι ειδικών συνθηκών λόγω ΟΑΚΑ που θα είναι άδειο με το κεκλεισμένων των θυρών. Ο ΠΑΟ για πρώτη φορά είναι αουτσάιντερ και το ξέρει. Ακόμα και με ήττα με κακή εμφάνιση όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι αλλά δεν θα έχει καν κλυδωνισμούς... Καθώς έχει άπειρες δικαιολογίες. Την απουσία κόσμου, τις απουσίες, ότι ψάχνει παίκτες, ότι έκανε κάκιστη προετοιμασία κτλ. Ο Διαμαντίδης στα 35 πλέον, η ομάδα λόγω Ιβάνοβιτς με πολλούς τραυματισμούς (αυτά έχει η σκληρή προετοιμασία και δουλειά) και πάει λέγοντας.... Ο Ολυμπιακός όμως αν χάσει και τώρα στο....καταραμένο γι' αυτόν ΟΑΚΑ όπως και για τον Σπανούλη, το... φάντασμα του ΟΑΚΑ θα γίνει πιο τρομακτικό και μπορεί να μην αλλάξει κάτι, αλλά γκρίνια και κλυδωνισμούς και ειδικά από τον κόσμο θα έχει και δικαιολογημένα. Καθώς έχει ιδανική ευκαιρία να πάρει ψυχολογικό αέρα και να κλειδώσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς μετά από μια άγονη μην ξεχνάμε σεζόν καθώς το κύπελλο δεν λέει πολλά αλλά δεν παύει να είναι μια κούπα! Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι γκραν φαβορί παρά τις απουσίες του στο 3 (των Παπαπέτρου και Ντάρντεν που πάντως είναι παγκίτες )και θα πάει βασικά σε χαμηλά σχήματα όταν είναι εκτός πεντάδας ο Λοτζέσκι καθώς δεν έχει φόργουρντ ικανά να κατέβουν στο 3. Αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι όποια και αν είναι η κατάσταση των ομάδων και ειδικά αν ανατρέξουμε στην προϊστορία όταν υπήρχε αγωνιστική διαφορά σαφής των δύο ομάδων αλλά στο παρκέ έπεφταν κορμιά και βλέπαμε ματσάρες και ντέρμπι! Συνεπώς ναι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, ναι δεν έχει κόσμο ο Παναθηναϊκός αλλά είναι... Παναθηναϊκός και ας περιμένουμε με το καλό το ματς της Πέμπτης το βράδυ και μετά λέμε περισσότερα.... Καθώς ο ΠΑΟ δεν θα έχει το άγχος αλλά θα το έχει ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε κιόλας...

Keywords
Τυχαία Θέματα