Μέμος Ιωάννου: «Το προβάδισμα ο Ολυμπιακός»!

Το πρώτο «ντέρμπι αιωνίων» για το Κύπελλο Ελλάδος πλησιάζει και όλοι μπαίνουν σιγά-σιγά στο «κλίμα» του. Πριν από αυτό, ο έμπειρος προπονητής, Μέμος Ιωάννου, δίνει τη δική του άποψη και πιστεύει πως τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός. Παράλληλα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής», μίλησε για το νέο πρωτάθλημα, ποιες ομάδες ξεκινούν από καλύτερη θέση, καθώς και τι αλλαγές θα έπρεπε ίσως να πραγματοποιηθούν σε αυτό.

Αναλυτικότερα

όσα είπε ο Μέμος Ιωάννου στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»:

"Στο πρωτάθλημα που ξεκινά πιστεύω πως θα δούμε κάτι αντίστοιχο με τα προηγούμενα χρόνια. Μία διοργάνωση που θα έχει ενδιαφέρον σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι αυτό της κορυφής, με τους δύο «αιωνίους», και το άλλο είναι εκείνο του υποβιβασμού. Για το τελευταίο, πάντως, θα ήθελα να πω ότι οι άνθρωποι που ηγούνται του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να «καθίσουν στο τραπέζι», προκειμένου να βρουν μία λύση σχετικά με τις ομάδες που βρίσκονται σε αυτήν τη «ζώνη», καθώς πολλές φορές όποιος υποβιβάζεται από την κορυφαία κατηγορία, ουσιαστικά χάνεται. Πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να μην αποβαίνει καταστροφικός ο υποβιβασμός, για όποια ομάδα βρεθεί σε αυτήν τη θέση.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί η κατάσταση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Οι μόνες που ξεχωρίζουν είναι, ως συνήθως, ο Ολυμπιακός που έχει τελειώσει κιόλας εδώ και πολύ καιρό- και αυτό είναι πολύ σημαντικό- το σχεδιασμό του, και ο Παναθηναϊκός, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην προετοιμασία του.

Η προετοιμασία, πάντως, μίας ομάδας, αν εξελίσσεται καλά, είναι ένα σημαντικό «ατού» εν όψει της αγωνιστικής σεζόν. Ομάδες που έχουν κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, όπως ο ΠΑΟΚ, η Νέα Κηφισιά και το Ρέθυμνο, είναι πιθανό να είναι από αυτές που θα ξεχωρίσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί ξεκινούν από καλύτερη θέση, σε σχέση με τους αντιπάλους τους, χάρη στην καλή προετοιμασία τους. Το ίδιο σημαντικό ρόλο, βέβαια, παίζει και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Είναι σαφές ότι ομάδες που πραγματοποίησαν μεταγραφές την τελευταία στιγμή, ή έχουν αναθέσει σε Αμερικανούς παίκτες ηγετικούς ρόλους στο ρόστερ τους, θα βρουν πιο δύσκολα τα πατήματά τους στην αρχή της σεζόν και θα δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες πιο αργά σε αυτήν.

Ο Ολυμπιακός, τώρα, προχωρά με την ίδια συνταγή. Δεν έχει κάνει αλλαγές στο βασικό του κορμό κι έχει κάνει βήματα προόδου, χάρη στους ποιοτικούς παίκτες που έχει αποκτήσει, ενώ διαθέτει ασφαλώς παίκτες με σημαντική εμπειρία. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ματς του Κυπέλλου, αυτός θα έχει το προβάδισμα. Το ΟΑΚΑ θα είναι άδειο και οι «πράσινοι» είχαν πολλά προβλήματα στην προετοιμασία τους. Όμως, έχουν τους παίκτες που θα τους διατηρήσουν εντός κι εκτός συνόρων ανταγωνιστικούς και μία υπολογίσιμη δύναμη".

Keywords
Τυχαία Θέματα