Ιτούδης: «Καλύτερος του κόσμου ο Ζοτς»

Για πολλά συναπτά έτη βρίσκονταν στον ίδιο πάγκο και κατέκτησαν… τα πάντα με τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη, τους οποίους η μοίρα και… η TBL όμως, τους φέρνουν αντιμέτωπους την ερχόμενη Κυριακή για το τουρκικό πρωτάθλημα, καθώς Μπάνβιτ και Φενέρμπαχτσε θα παίξουν στο ντέρμπι κορυφής.

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και για την πορεία της ομάδας

του ως τώρα: «Την Κυριακή παίζουμε με την Φενέρ, αλλά μέχρι τότε μεσολαβεί για εμάς το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Κάλεβ Κράμο στο Ταλίν. Χθες κάναμε μία αρκετά σημαντική νίκη για εμάς απέναντι στην Γαλατά. Τώρα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη για να φύγουμε για την Εσθονία και περιμένουμε με ανυπομονησία να γυρίσει ο τραυματίας Κέιθ Σίμονς που είναι παίκτης-κλειδί για εμάς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, από την αρχή της σεζόν: «Η ομάδα δεν τα κατάφερε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας όπου κλήθηκε να παίξει νωρίς τρεις τελικούς. Από τότε αλλάξανε αρκετά πράγματα σε σχέση με την ομοιογένεια της ομάδας. Και οι νέες προσθήκες και εγώ χρειαζόμασταν χρόνο. Κάναμε αρκετές προπονήσεις να εμπεδώσουμε τη φιλοσοφία και βαδίζουμε βήμα βήμα. Έχουμε πολλά ταξίδια ακόμα και μέσα στην Τουρκία και αυτό πάντα είναι δύσκολο. Για παράδειγμα, για να πάμε από την πόλη μας στην Κωνσταντινούπολη θέλουμε δύο ώρες και ένα τέταρτο με το καράβι, αλλά όταν έχει καιρό και πάμε οδικώς γύρω γύρω κάνουμε τέσσερις ώρες και ένα τέταρτο».

Ο Έλληνας τεχνικός της Μπάνβιτ δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την επί σειρά ετών συνεργασία του με τον «Ζοτς»: «Ο Ζέλικο πίστεψε στις δυνατότητές μου, μου έδωσε χώρο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μάθημα και η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα. Την Κυριακή θα είμαστε για 40 λεπτά αντίπαλοι. Τίποτα περισσότερο από αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε πως παίζουν δύο ομάδες και όχι δύο προπονητές. Η Φενέρ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, παίζει πολύ καλό μπάσκετ, είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Είναι μια ομάδα χτισμένη πολύ σωστά για μεγάλα πράγματα έτσι όπως αρμόζει στον Ζέλικο. Για μένα ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη».

Κλείνοντας, έκανα αναφορά στους φετινούς στόχους της Μπάνβιτ: «Εμείς θέλουμε να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε προσοχής και σεβασμού όλων. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Είχαμε Γαλατά, πάμε στην Εσθονία, παίζουμε με την Φενέρ, μετά με την Ούνικς και ακολουθεί η Καρσιγιάκα. Μόνο εύκολο δεν είναι το πρόγραμμά μας. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να είμαστε υγιείς και βαδίζουμε βήμα βήμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα