Ηλυσιακός - ΠΑΟΚ 72-76

Η εμπειρία των παικτών του, αλλά και η ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν στοιχεία ικανά να δώσουν στον ΠΑΟΚ την εκτός έδρας νίκη επί του Ηλυσιακού με 76-72. Ο Δικέφαλος του Βορρά άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο και με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να "σκοτώνει" τους "κιτρινόμαυρους" σκοράροντας 22π., πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, "βυθίζοντας" ακόμα περισσότερο τον Ηλυσιακό στην "ουρά" της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νευρικά

το παιχνίδι, κάτι που αντικατοπτριζόταν και από το χαμηλό σκορ των πρώτων λεπτών. Παρόλ' αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν βρει τον τρόπο να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, κυρίως χάρη στη δράση των Αμερικανών τους, οι οποίοι έδωσαν λύσεις όποτε χρειάστηκε κρατώντας τον Ηλυσιακό μπροστά στο σκορ (14-13 στο 10').

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε σημαντικά, καθώς ο ΠΑΟΚ έγινε πιο ουσιαστικός στην επίθεση και εκμεταλλευόμενος τα ηγετικά χαρακτηριστικά των Κώστα Χαραλαμπίδη και Λάζαρου Παπαδόπουλου, πήρε κεφάλι στο σκορ με 10 πόντους (23-33) στο 17ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν… χαμένοι αφού η κακή τους αμυντική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την αστοχία τους τόσο κοντά όσο και μακριά από τη ρακέτα, τους κρατούσε με… άνεση πίσω στο σκορ. Το μόνο που κατάφεραν, ήταν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (32-38) με τη λήξη του πρώτου μέρους, παραμένοντας ζωντανοί στο κόλπο της νίκης.

Η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη δεν έλεγε να τα παρατήσει, αφού κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ, οι "κιτρινόμαυροι" έβρισκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο σκορ και να διατηρήσουν την επαφή τους με τους φιλοξενούμενους. Ο Ηλυσιακός κατάφερε, μάλιστα, να προηγηθεί στο σκορ στο 27ο λεπτό (52-50), πριν ο Δικέφαλος του Βορρά επαναφέρει την τάξη και με επιμέρους σκορ 7-2 στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου ανακτήσει το προβάδισμα (54-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πραγματικό θρίλερ. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου διατηρούσε -έστω και με δυσκολία- ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η αντεπίθεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ τους. Εν τέλει, η ψυχραιμία του Κώστα Χαραλαμπίδη από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας", αλλά και ο έλεγχος των ριμπάουντ, έδωσαν στον ΠΑΟΚ μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη (72-76) που τον διατηρεί στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητές: Τανατζής - Ταβουλαρέας - Μπήτης.
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 32-38, 54-57, 72-76.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Αράπης 3 (1), Χάμπτον 10 (1), Αποστολίδης, Χατζής 2, Σπανός, Δορκοφίκης 5 (1), Σκοτ 20 (4), Τζόουνς 13, Στόγκλιν 19 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ, Κασελάκης, Χαραλαμπίδης 22 (1), ΜακΓκραθ 11 (1), Τσαϊρέλης 2, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Παπαδόπουλος 15 (11ριμπ.), Καλλές 4, Χαριτόπουλος 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα