Η… ξεκούραση και η επικίνδυνη Εφές!

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να… πατάει και πάλι στα πόδια του, καθώς στους τελευταίους αγώνες παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, ενώ έχει ανεβάσει παράλληλα και την απόδοσή του. Το γεγονός πως αυτό το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση για τους Πρωταθλητές Ευρώπης λόγω του τελικού του κυπέλλου, δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την Πέμπτη (06/02) ρεπό μετά από

καιρό, καθώς οι αγώνες ήταν συνεχείς και οι παίκτες βρήκαν μία μέρα να… γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Επίσης αυτός ο χρόνος που υπάρχει μέχρι τον αγώνα με την Εφές Αναντολού για την 6η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκας δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστούν και κάποιοι μικροτραυματισμοί (Πρίντεζης, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς).

Στο φιλικό που θα έχει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΝΚ (τη Δευτέρα 10/02), ο Μπαρτζώκας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει του αγώνα με την τουρκική ομάδα, όπως και να δει την κατάσταση ορισμένων παικτών που δεν είχαν μέχρι στιγμής μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενώ θα πρέπει να κρατήσει και τον Πέτγουεϊ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1) σε εγρήγορση, καθώς ο Μουν δεν έχει δικαίωμα να παίξει στον πρώτο γύρο του Top-16.

Η Εφές εξάλλου δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος για την ομάδα του Πειραιά. Ναι μεν μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει πως μπορεί να κάνει τη… ζημιά σε έδρες όπως είναι το ΣΕΦ, αλλά προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες (με Αρμάνι και Λαμποράλ Κούτσα), κάτι που την κάνει επικίνδυνη. Η ψυχολογία των Τούρκων είναι ανεβασμένη, ενώ από την πλευρά του ο Βαγγέλης Αγγέλου γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα προσπαθήσει να χτυπήσει την πρώην ομάδα του στα αδύνατα σημεία της.

Το θετικό αυτή τη στιγμή για τον Μπαρτζώκα είναι ότι αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεπερνάει προς το παρόν το θέμα με τους τραυματισμούς που τον πήγε… πίσω και τον «ανάγκασε» σε κάποιες δύσκολες ήττες...

Keywords
Τυχαία Θέματα