Το θαύμα της Κηφισιάς!

Υπάρχουν θαύματα; Οχι ακριβώς. Και επειδή συνήθως ως θαύμα ειδικά στο μπάσκετ ερμηνεύουμε το προϊόν της σοβαρής δουλειάς, αυτό ακριβώς κάνει και η νεοφώτιστη Κηφισιά. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δουλεύει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα των βορείων προαστείων της Αθήνας που έχει μια σοβαρή δίοικηση χωρίς να κανει υπερβολές. Δεν μπήκε στο... πνεύμα της Α 1 να φέρει έμπειρο και καλά τεχνικό, κράτησε τον Παπαθεοδώρου στον πάγκο και τον κορμό της και ήδη όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή της αλλά και τα πλέι οφ!

Ο νεαρός

έλληνας τεχνικός συνεχίζει να δουλεύει πολύ σωστά και στο πνεύμα του παρά τις αλλαγές στο έμψυχο υλικό και στηρίζεται βασικά στην άμυνα και φέτος στην Α1 όπως έκανε και πέρσι στην Α2 και τα περασμένα χρόνια χαμηλότερα. Απέφυγε τους αμερικανούς σταρ αλλά πήρε παίκτες ρολίστες και η Κηφισιά έχει μην ξεχνάμε την 3η καλύτερη άμυνα στην Α 1, δηλαδή την καλύτερη ουσιαστικά εξαιρώντας τους αιωνίους. Το σημαντικότερο πάντως και αυτό δείχνει την δουλειά του έλληνα τεχνικού, είναι ότι αποτελεί προπονητικό προϊόν κατά βάση καθώς δεν έχει τους παίκτες με τα τρομερά αθλητικά προσόντα και για την ακρίβεια αυτό ήταν και το μεγάλο ερωτηματικό.

Πως μια νεοφώτιστη ομάδα θα παίξει σκληρή άμυνα στην Α1 οπως μας είχε συνηθίσει, έχοντας όμως παίκτες που είναι μιας ηλικίας (Μπάρλος, Τσαλδάρης, Κακιούζης) και δεν αγαπούν την άμυνα (Λιακόπουλος, Βασίλιεβιτς)! Και όμως ο Παπαθεοδώρου το κατάφερε αυτό γιατί η Κηφισιά παίζει εξαιρετική ομαδική και όχι ατομική άμυνα. Και έπιασαν και οι αλλαγές της με την απόκτηση και των Αντεμπόγιε και Κακιούζη βασικά και το σημαντικότερο είναι ότι στηρίχθηκε και ο Παπαθεοδώρου μετά την εντός έδρας ήττα στην αρχή από τον ΚΑΟΔ με κακή εμφάνιση ειδικά στην άμυνα και στην συνέχεια με τον διασυρμό στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο στην χειρότερη φετινή εμφάνιση(64-39!).

Και η πορεία της ομάδας από τις 30/11 και μετά την ήττα στην Ρόδο δύσκολα από τον Κολοσσό, δείχνει ομάδα πρωταθλητισμού. Καθώς έχει χάσει μέσα σε 2 και κάτι μήνες μόνο από τον Ολυμπιακό και δύσκολα μάλιστα (69-64) στο ΣΕΦ! Μάλιστα έμαθε να κερδίζει και με υψηλά σκορ όπως με τον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα που δέχθηκε σχεδόν 85π στην έδρα της και αυτό δείχνει ένα ακόμα σημείο προσαρμογής της ομάδας και προπονητικά καθώς ξέρει να αντιδρά και να προσαρμόζεται και σε διαφορετικά μοντέλα μπάσκετ. Ετσι η Κηφισιά από τον Δεκέμβριο κέρδισε εντος έδρας καθαρά μάλιστα τον ΠΑΟΚ, τον Απόλλωνα, την Ελευσίνα,τα Τρίκαλα, τον Άρη και τώρα και τον Πανιώνιο και έχει μόλις δύο ήττες εντός από ΠΑΟ και ΚΑΟΔ(η μοναδική της γκέλα). Και πέρασε από το Ρέθυμνο και την Δράμα και έχασε μόνο στο ΣΕΦ εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό της πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο

Πλέον με 10 νίκες θέλει να πάρει τα ματς μέσα με Κολοσσό, Ηλυσιακό και ΑΓΟΡ και να χτυπήσει εκτός Ίκαρο, Πάτρα, Ελευσίνα και να κλέισει την σεζόν με 13-15 νίκες που θα είναι κάτι το εκπληκτικό και μπορεί να της δώσει κάλλιστα την 5η θέση που δείχνει να την κρατάει στα χέρια της!

Keywords
Τυχαία Θέματα