Η ομάδα των… παικτών του

Δεν έχει και τόσο σημασία τι σκεφτήκαμε στο ημίχρονο της "ήττας" του Ολυμπιακού από την Εφές, αλλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε. Συζητώντας λοιπόν με τους συναδέλφους δίπλα μας είπαμε φωναχτά, ότι "δεν υπάρχει ομάδα Εφές". Θα ήταν πιο δίκαιο αν λέγαμε "ο Ολυμπιακός δεν χάνει αυτό το ματς"; Ενδεχομένως…

Τούτο δεν υποβαθμίζει, ωστόσο, την επιτυχία της ελληνικής ομάδας, η οποία υπερτερούσε καταλυτικά "από τα αποδυτήρια" στο

ρόστερ σε σχέση με την τουρκική ομάδα και τον (τζέντλεμαν αλλά δυστυχή) Οκτάι Μαχμουτί, ο οποίος πάντως κατάφερε "να κοιμίσει" τους "ερυθρόλευκους" για ένα ημίχρονο.

Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας σήκωσε τις γροθιές του στον αέρα, έσβησε τη (σχεδόν) μόνιμη ξινίλα στα χείλη του και πανηγύρισε με την ψυχή του το καλάθι του Περπέρογλου με το οποίο γράφτηκε το 61-55 στο 32', δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός "έκλεισε θέση για Λονδίνο". Η ζώνη του Οκτάι στην συνέχεια λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω και να χλωμιάσει τον Μπαρτζώκα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Είμαστε εξ εκείνων, που υποστηρίξαμε με πάθος τον τεχνικό του Ολυμπιακού, όταν -όπως και ο Πεδουλάκης- αμφισβητήθηκε έντονα στην αρχή της περιόδου και όχι μόνο. Μόνο, που ήταν προφανές και απόψε, ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι (τόσο) η ομάδα του προπονητή, αλλά (κυρίως) η ομάδα των… παικτών του!

Οι Σπανούλης - Περπέρογλου - Πρίντεζης κατά σειρά ήταν εκείνοι, οι οποίοι πότε με το ταλέντο, πότε με το πάθος τους, αλλά και τον εθισμό τους… στα τρόπαια και στις διακρίσεις, κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό απέναντι στην καλύτερη του αναμενομένου Εφές, που βάλθηκε προς στιγμήν να μας διαψεύσει.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τις επιμέρους επισημάνσεις, μία ελληνική ομάδα προκρίνεται (KAI ΦΕΤΟΣ) στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας ακόμη κομμάτια από το μέταλλο, που άφησε πέρσι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στο Λιμάνι, δεν είναι χειρότερος από τους άλλους ημιφιναλίστ. Το αντίθετο.

Αν και η πρόκριση από μόνη της είναι επιτυχία πρώτου μεγέθους, ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει την ευκαιρία να ξανασηκώσει την κούπα στην σκοτεινή βρετανική πρωτεύουσα. Ο Ολυμπιακός με το βάθος στο πάγκο θα γίνει πιο ομάδα, όταν γίνει "η ομάδα και του προπονητή του", που θέλουν - δεν θέλουν οι επικριτές του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο από την αποψινή χαρά. Όπως πιστώνονται και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, που έμαθαν για τα καλά να κινούνται πανταχόθεν ως παράγοντες…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα