Η «επέλαση» της «Μαύρης Θύελλας»!

Η Καλαμάτα αποτελεί ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο της χώρας, επιχειρώντας να δημιουργήσει παράδοση και στο μπάσκετ. Η διοίκηση του συλλόγου, θέλουν η ομάδα να μοιάσει στο παράδειγμα του Ποσειδώνα, ο οποίος αποτελούσε μια υπολογίσιμη δύναμη των εθνικών κατηγοριών μέχρι τη διάλυσή του το 2008 και όχι σε περιπτώσεις «κομητών», όπως είχαν αποδειχθεί ο Ακάδημος, η Καλαμάτα '80 ή ο ΓΣ Μεσσήνης, δημιουργώντας έναν μπασκετικό «πόλο» στη Μεσσηνία.

Κάπως

έτσι, ο σύλλογος επιχειρεί να εισέλθει δυναμικά στο μεταγραφικό «παζάρι», προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με σημαντικές επιδιώξεις στην επόμενη Γ' Εθνική, όπου έφτασε μετά την νίκη του στη σειρά των τελικών με τους Δρομείς Τρίπολης. Η αρχή έγινε στις ανανεώσεις, αφού εκτός του Δημήτρη Τσικούρη, ο Στάθης Σπηλιώτης θα παραμείνει επίσης στο ρόστερ της «Μαύρης Θύελλας», σύμφωνα με το Sport365.gr, ενώ οι δύο πιθανές πρώτες δυνατές κίνησεις, ακούν στα ονόματων των Γιώργου Λάππα και Παναγιώτη Σημαιόπουλου.

Ο πρώτος, με καριέρα σε Προμηθέα Πατρών, Αίολο Τρικάλων, ΑΕΚ Άργους, ΑΕΛ, Μεταμόρφωση Βόλου, Νίκη Βόλου και Χαλκίδα, παίζοντας φέτος στον Χολαργό, είναι ο παίκτης που θέλει ο κόουτς Γιαννακόπουλος για βασικό «εργαλείο» της περιφερειακής του γραμμής, μαζί με τον 31χρονο παίκτη. Ο δεύτερος, μετά από δύο χρόνια μαζί με τον Αλέξη Παπαδάτο σε Σπόρτιγκ και Ίκαρο Νέας Σμύρνης, δεν αποκλείεται να «κατηφορίσει» στη Μεσσηνία, αφού ήδη έχουν αποκτηθεί για τον Ίκαρο στα γκαρντ οι Νίκος Βελιζιώτης, Γιάννης Γραμματικός.

Κλεισμένοι επίσης, πρέπει να θεωρούνται οι Χρήστος Λουρμπέας και Άρης Σκοπέτος, οι οποίοι συμμετείχαν στη μοναδική παρουσία του Ακάδημου στη Γ' Εθνική τη σεζόν 2014-2015, με τον πρώτο να έχει τότε 7.5 πόντους ανά αγώνα και τον δεύτερο αντίστοιχα 4.7 πόντους. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός, ότι θα μείνει στην Καλαμάτα και ο Γιάννης Φωτάκης, τότε στην ομάδα θα υπάρχει έντονο το «χρώμα» του προ διετίας Ακάδημου, μιας και προπονήσεις θα κάνει με την ομάδα και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία με την Πεντέλη!

Την ίδια ώρα, η διοίκηση είναι σε επαφές και με τους Γιάννη Βούλγαρη, Γιώργο Μπάκα και Δημήτρη Αναγνωστόπουλο. Ο 32χρονος σέντερ, αρχικά, βρισκόταν πέρυσι στον Σπαρτιατικό, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του στη Γ' Εθνική και γίνεται «μάχη» με την Καλαμάτα '80 για την απόκτησή του, με τον 36χρονο φόργουορντ, μεσσηνιακής καταγωγής, να προέρχεται από την επιτυχία της κατάκτησης της παραμονής και παρολίγον της εισόδου του Λαυρίου στην οκτάδα της Basket League, αναζητώντας χρόνο συμμετοχής. Ο 26χρονος γκαρντ, τέλος, με μακρά πορεία στις μικρές κατηγορίες κι έχοντας περάσει ακόμη και από τον Ιωνικό Νικαίας, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στη διετή παρουσία της Καλαμάτας '80 στη Γ' Εθνική (2012-2014), αποτελεί άλλον ένα στόχο

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου επιχειρεί συνεργασία με μεγάλους συλλόγους, καθώς έχει βάλει στο «μάτι», τόσο παίκτες από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού όσο και από τα αντίστοιχα του Άρη, με τον 18χρονο Πέτρο Σαββίδη των «κιτρίνων» να είναι σε προτεραιότητα. Οι ενέργειες αυτές, γίνονται με σκοπό και την ανάδειξη παικτών μέσα τις υποδομές της Καλαμάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα