Γκαγκαλούδης στο basketblog: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Ηρακλή»

Δεν... χαμπαριάζει από ηλικίες, από αντιπάλους και από δύσκολα ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Βάλτου δύσκολα και την ψυχή του... πάρε, που λέει ο λόγος. Ο πολύπειρος άσος του Ηρακλή πήρε το... ρόπαλο του «Γηραιού», έκανε την δουλειά του και κόντρα στον Φάρο, στο συναρπαστικό ντέρμπι και μέσα από την συνέντευξή του στο basketblog δίνει το στίγμα της επομένης για τους «κυανόλευκους», που θέλουν όσο τίποτα να ξανανταμώσουν με

την ελίτ...

-Πόσο κοντά ή μακριά είναι ο Ηρακλής από την μεγάλη επιστροφή;

«Οσο κοντά είναι, άλλο τόσο μακριά είναι. Δεν το κοιτάμε έτσι. Κοιτάμε βδομάδα την βδομάδα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και στο φινάλε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε με αυτή την μεγάλη ομάδα την άνοδο. Γι' αυτό φτιάχτηκε η ομάδα αυτή από την αρχή της χρονιάς, ξεκάθαρα. Είμαστε μια οικογένεια, μια ωραία παρέα κι αυτό φαίνεται. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Δεν σκεφτόμαστε καν την αποτυχία. Προχωράμε για τον κοινό μας στόχο, που είναι φυσικά η άνοδος. Θα κυνηγήσουμε και την πρωτιά. Σίγουρα, αξίζει και ο Πανιώνιος την άνοδο, είναι επίσης μια μεγάλη, ιστορική ομάδα με κόσμο. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια ήττα λιγότερη, αλλά συνεχίζουμε. Θέλει υπομονή. Δεν ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι άλλες ομάδες».

-Είναι και για τους φιλάθλους του Ηρακλή κάτι σημαντικό να πηγαίνει καλά το μπάσκετ, όσο μάλιστα το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν διανύει καλές ημέρες.

«Θα είναι μεγάλο κατόρθωμα για όλους μας για την καριέρα μας, να ανεβάσουμε την ομάδα και να γραφτούν τα ονόματά μας στις χρυσές σελίδες του Ηρακλή. Οτι βοηθήσαμε κι εμείς σε κάτι που τόσο έψαχνε αυτή η μεγάλη ομάδα, σε κάτι που θέλει τόσο πολύ ο κόσμος της, ειδικά από την στιγμή που όλο ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά, όπως ανάλογη χαρά είναι και για μας να φτάσουμε στον στόχο μας. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και τρομερό δέσιμο όλων μας με τον κόσμο».

-Στα δύσκολα πάντα θα βγαίνει μπροστά ο «Γκάγκα»;

«Παίρνω δύναμη από την κόρη μου, όταν την βλέπω να είναι δίπλα μου κοντά μου στα ματς. Η οικογένειά μου είναι η δύναμή μου και θέλω, όπως πάντα μου άρεσε, να παίρνω πρωτοβουλίες στα δύσκολα. Δεν κρύβομαι. Ετυχε κόντρα στον Φάρο μού βγήκαν τα σουτ, αλλά όλα είναι θέμα ομάδας. Είμαστε ένα φοβερό τιμ. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις κι εγώ λατρεύω το μπάσκετ, τοτε αποδίδεις».

-Τι έχει αλλάξει, αν έχεια αλλάξει, στο παιχνίδι σου με τα χρόνια;

«Νιώθω ο ίδιος αγωνιστικά, όπως πάντα. Απλώς αποκτάς περισσότερη εμπειρία. Μακάρι να μείνω στο Ιβανώφειο για χρόνια. Και ακόμη και μετά, αφού σταματήσω, που έτσι κι αλλιώς θέλω να είμαι στον χώρο,. Αν θα είμαι στον Ηρακλή, αυτό θα ήταν και το ιδανικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η τύχη, η ζωή, κοιτάς την κάθε στιγμή. Θέλω να είμαι το ίδιο σημαντικός για τους συμπαίκτες μου, για την ομάδα, σε κάθε ματς και να παραμείνουμε όλοι όπως είμαστε, σαν μια γροθιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα