Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος... του μπάσκετ!

Παντού... υπάρχει ένας μύθος, έλεγε μια διαφήμιση, αλλά παντού υπάρχει κι ένας (και παραπάνω) Αβραάμ Παπαδόπουλος. Σχεδόν σε κάθε άθλημα και στο μπάσκετ βέβαια, αλλά προεξάρχοντος του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Μέχρι και στο βόλεϊ... συναντά κανείς, συνονόματο τεχνικό στην Ραφήνα. Εμείς, πάντως, θα ασχοληθούμε με τον προπονητή της μπασκετικής ΑΕΛ, ναι της ομάδας της Λάρισας που κουβαλά μαζί της το... ιστορικό αλογάκι και την σούζα του. Και ακριβώς έτσι, όρθιοι θέλουν να μείνουν οι «βυσσινί» στην φετινή Α2 και να φτάσουν

όσο πιο μακριά, εκπλήσσοντας άπαντες με τα αποτελέσματά τους. Ο ίδιος ο Λαρισαίος κόουτς μάς τα έκανε λιανά με τοποθετήσεις του στο basketblog, μετά και τη νίκη επί του Αστακού, που διατηρεί τους Θεσσαλούς ψηλά...

Για το πρόσφατο ματς με τον Αίολο: «Ηταν λογικό κιολας, ένα νευρικό ματς, της ισορροπίας, μιας και περίπου πάνω κάτω είχαμε ίδια νούμερα με τον αντίπαλό μας πριν την έναρξη του αγώνα. Και θα λέγαμε έχουμε και εξίσου παρόμοιες πορείες τα τελευταία χρόνια, από τις πιο κάτω κατηγορίες, ήμασταν ξανά και αντίπαλοι, πολλοί παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε ήταν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο το παιχνίδι και για μας και μια σημαντική νίκη, βαθμολογικά, αγωνιστικά και για την ψυχολογία».

Για το αν η ΑΕΛ έχει καταφέρει αν κερδίσει το... παραδοσιακά ποδοσφαιρικό κοινό της πόλης και τις φιλοδοξίες όλων: «Σκοπός μας δεν είναι να κερδίσουμε ή να... κλέψουμε το ποδοσφαιρικό κοινό. Είναι να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, να δείχνουμε ότι αξίζουμε την στήριξή τους, για την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας. Δουλεύουμε πολύ, θέλουμε να είμαστε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο τέλος».

Για το ρόστερ, το... τείχος Θορστέινσον και τον κορμό: «Αναμφίβολα το ότι έχουμε κάποια παιδιά μαζί μας την τελευταία τετραετία, από τις χαμηλότερες κατηγορίες, αποτελεί συν για μας, να έχουμε κορμό, όπου κάθε νέος παίκτης έρχεται και πατάει κάπου γερά, βρίσκει αμέσως την θέση του. Οι έμπειροι παίκτες μας, ο Τσούτσος, ο Παπαχρήστος, ο Τσιλούλης, ο Πολίτης, ο Σαρημπαλίδης, για παράδειγμα, καθοδηγούν πολλές φορές και τους υπόλοιπους. Και επιλέξαμε την ενίσχυση στον ξένο με τον ψηλό μας, τον Θορστέινσον, πήγαμε σε μια σίγουρη λύση, που σίγουρα μας δικαιώνει, αλλά όλα τα παιδιά, δίνουν το κάτι παραπάνω, μια ομάδα απαρτίζεται από 12 μέλη κάθε φορά, υπάρχουν συναργασίες, ομαδικό πνεύμα, αποδοχή από όλους, σύμπραξη. Το ίδιο σημαντικοί είναι όλοι σε μια ομάδα. Το μυστικό μας αυτό είναι. Να λειτουργούμε με ομοιογένεια. Σε μια ομάδα υπάρχουν ρόλοι, αρχές, είναι σημαντικοί όλοι οι παίκτες. Εχουμε στόχους, φιλοδοξίες».

Οσο για το τι να περιμένουμε στην πορεία: «Δεν σκεφτόμαστε το μετά. Εχουμε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα, βγάζουμε χαρακτήρα στο παιχνίδι μας, αυτό κρατάμε και πορευόμαστε για την συνέχεια. Να διορθώνουμε λάθη, αδυναμίες, να βελτιωνόμαστε και να μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι».

Για το αν η πόλη δεν πρέπει να... χωρίζεται: «Το ότι υπάρχουν δύο ομάδες στην κατηγορία (σ.σ. είναι και ο ιστορικός ΓΣΛ με διαφορετικούς στόχους), αυτό αφορά τους παράγοντες, τις διοικήσεις. Γνώμη μου είναι αν μια ομάδα θέλει αγωνιστικά να πετύχει, δεν μπορείς να της ξεκόψεις την φόρα, τον δρόμο. Ο χρόνιος θα δείξει ποια ομάδα μπορεί αν καθιερωθεί και να πετύχει. Αλλά το να πούμε εμείς ότι πρέπει να υπάρχει μια ομάδα στην πόλη, αυτό δεν είναι θέμα δικό μας. Είναι των παραγόντων. Εμείς κοιτάμε το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και προσπαθούμε μόνο γι' αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα