Φοβούνται το "κούρεμα"

Από πέρυσι είχε γίνει πολύς λόγος -κυρίως μέσα στους κόλπους του ΕΣΑΚΕ- σχετικά με την εγγυητική των ΚΑΕ. Με μίνιμουμ… παρκαρισμένα χρήματα 100.000 ευρώ και άνω, οι παράγοντες φώναζαν, αφού -στις εποχές που ζούμε- δύσκολα βγαίνουν από την τσέπη αυτά τα χρήματα, για να "δεσμευτούν" σε μια τράπεζα και να… κάθονται.

Από την άλλη, βέβαια, οι παλινωδίες, η αφερεγγυότητα παραγόντων και ομάδων,

τα χρέη (προς παίκτες και τρίτους) κατέστησαν υποχρεωτική την ύπαρξη εγγυητικής. Όλα αυτά μέχρι… χθες.

Σήμερα υπάρχει διάχυτη αγωνία για ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων, που θα συμπαρασύρει και τα χρήματα των εγγυητικών. Μετά την περιπέτεια των καταθετών στην Κύπρο, με (μάλλον άστοχες) δηλώσεις περί ενδεχόμενου κουρέματος στην Ευρωζώνη (όπου υπάρχει πρόβλημα), η βεβαιότητα που υπήρχε καταθέτοντας χρήματα στην τράπεζα έχει κλονιστεί.

Εδώ να ανοίξουμε μια υποχρεωτική παρένθεση: Δεν είμαστε κινδυνολόγοι, δεν παίζουμε με την αγωνία του μικροκαταθέτη, απλά καταγράφουμε το ρεπορτάζ και την αγωνία των παραγόντων.

Όλα αυτά έχουν θορυβήσει τους διοικούντες, οι οποίοι φοβούνται πως όχι μόνο έχουν… παρκάρει ένα αξιοσέβαστο ποσό, αλλά κινδυνεύουν να δουν μέρος αυτού να χάνεται, σε ενδεχόμενη (;) περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων, άνω των 100.000 ευρώ.

Τον προβληματισμό τους έχουν μεταφέρει και στον ΕΣΑΚΕ, ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να τεθεί στο τραπέζι και με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ, προκειμένου να βρεθεί άλλος τρόπος -πιο ασφαλής- ώστε και οι παίκτες να έχουν εχέγγυο πληρωμών, αλλά και οι παράγοντες να μην βιώνουν τον κίνδυνο να χάσουν χρήματα από το κεφάλαιό τους.

Δεν αποκλείεται αυτή η… ρευστότητα να αποτελέσει αφορμή (και όχι αιτία) για την κατάργηση ή τη συρρίκνωση της εγγυητικής, προκειμένου για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά, βέβαια, αφορούν στην επόμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά θα τεθούν προς συζήτηση αμέσως μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα