Επιβλητική ΤΣΣΚΑ με σούπερ Ντε Κολό! (vid)

H ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στην Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρώλιγκας, και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Νάντο Ντε Κολό, κατάφερε να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση με 85-64. Με αυτή τη νίκη πλέον βρίσκεται στο 14-4, ενώ οι Γερμανοί έχουν 7 νίκες και 11 ήττες στη διοργάνωση.

Από την πλευρά των Ρώσων, εκτός του απολαυστικού Ντε Κολό που είχε 26 πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, καλό ματς

έκανε και ο Κάιλ Χάινς με 13 πόντους (5/5 εντός πεδιάς και 3/3 βολές). Για τους Γερμανούς ξεχώρισαν οι Τάις και Μέλι με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Νίκος Ζήσης αγωνίστηκε για μόλις 6 λεπτά και ήταν «άποντος». Να θυμίσουμε πως για τους γηπεδούχους δεν έπαιξε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Το φιλμ

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Μπάμπεργκ να αιφνιδιάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να προηγείται με 0-4 στο 1’, χάρη στα καλάθια των Μαοντό και Κοζέρ. Σιγά σιγά οι Ρώσοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τα δίποντα των Χάινς και Βοροντσέβιτς στο 4΄(10-7). Η ομάδα του Ζήση όμως δεν άφησε την αντίπαλο της να ξεφύγει και απάντησε γρήγορα, ανακτώντας ξανά την πρωτοκαθεδρία στο σκορ με την τρίποντη βόμβα του Στρέλνιεκς. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μπουν και πάλι σε θέση οδηγού στο ματς, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, ο Ντε Κολό ευστόχησε σε δύο βολές για το 21-15. Το σκορ του δεκαλέπτου διαμόρφωσε με δίποντο ο Τάις (21-17).

Η «αρκούδα» μπήκε αποφασισμένη στη δεύτερη περίοδο να αποσπαστεί από την αντίπαλο της, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά με τον Ντε Κολό να βάζει 4 συνεχόμενους πόντους και να γράφει το 25-17. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Ιτούδη έδειχνε πιο αποτελεσματική και ψύχραιμη, έτσι βρήκε την ευκαιρία να εκτοξεύσει τη διαφορά σε διψήφια μεγέθη με το δίποντο του Φριντσόν στο 16΄ (32-22). Η εικόνα της περιόδου δεν άλλαξε με τους Ρώσους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, προηγούμενοι με 11 πόντους (44-33), με τους Χάινς και Μακνίλ να βάζουν τα τελευταία καλάθια των ομάδων τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, καταφέρνοντας να αποσπαστούν των Γερμανών του Τρινκιέρι από τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Τρία λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεκαλέπτου, ο Ντε Κολό με δίποντο πήγε τη διαφορά στο +16 (53-37). Η Μπάμπεργκ αδυνατούσε να απαντήσει στα καλάθια των Ρώσων και το προβάδισμα των παικτών του Ιτούδη εκτοξεύτηκε στο +24 με το καλάθι του Φριντσόν στο 27΄ (64-40). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον σύλλογο της Μόσχας, με τον πρωταγωνιστή του ματς, Νάντο Ντε Κολό να ευστοχεί σε σουτ δύο πόντων, διαμορφόνωντας το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου (69-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και να μην αφήνει την Μπάμπεργκ να πλησιάσει, κρατώντας πάντα μια διαφορά κοντά στους 20 πόντους. Η ομάδα του Ιτούδη έκανε σωστή διαχείριση αυτού του μεγάλου προβαδίσματος, φτάνοντας τελικά σε μια ξεκούραστη νίκη, με τον Κουλάγκιν να διαμορφώνει με δύο εύστοχες βολές το τελικό 85-64.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-33, 69-48, 85-64

Δειτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα