Σφαιρόπουλος: «Η Μπασκόνια διαθέτει αθλητικούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια (21:00) για την 18η αγωνιστική της Euroleague, τονίζοντας πως η αντίπαλος των Πειραιωτών διαθέτει πολύ αθλητικούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που πρέπει να προσέξει η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το παιχνίδι με την Μπασκόνια: Η Μπασκόνια είναι μία πολύ καλή ομάδα και το αυριανό παιχνίδι

είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Διαθέτει πολύ αθλητικούς παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα. Συνολικά υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά και πρέπει να τους κόψουμε το εύκολο καλάθι. Παίζουν ιδανικά το τρανζίσιον. Από την άλλη εμείς πρέπει να παίξουμε στην επίθεση ομαδικά, έξυπνα, να είμαστε πιο επιθετικοί στο μπροστινό γήπεδο και να διαβάσουμε τις αδυναμίες τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας. Να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο το οποίο δουλεύουμε αυτές τις δύο μέρες

Για το ματς του πρώτου γύρου: Όπως πήγε το ματς του πρώτου γύρου το κερδίσαμε από την επίθεση, αλλά δεν μπορείς πάντα να ποντάρεις στην μεγάλη μέρα που θα βρεθείς. Θα είναι σημαντικό να είμαστε καλά στην επίθεση, αλλά η φιλοσοφία μας είναι βασισμένη στην άμυνα. Από εκεί και πέρα στην επίθεση θέλω να κυκλοφορήσουμε καλά τη μπάλα.

Για το τι έμαθε η ομάδα του από την ήττα στο Κύπελλο: Από κάθε παιχνίδι κερδίζεις πράγματα. Πρέπει αν δεις τα λάθη σου και να τα διορθώσεις. Θέλω να παίξουμε καλύτερα.

Για την λειτουργία της επίθεσης: Το να λειτουργήσεις καλά στην επίθεση είναι και θέμα ημέρας. Έχεις πολλά ελεύθερα σουτ και τα χάνεις και φαίνεται πως δεν λειτουργεί η επίθεση ενώ στην πραγματικότητα απλά δεν έχεις καλά ποσοστά. Δουλεύουμε αρκετά στην επίθεση. Όταν έχεις τραυματισμούς βγαίνεις από το ρυθμό σου, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες να καλύψει τις απουσίες.

Για τη σημασία της άμυνας όταν η επίθεση δεν λειτουργεί καλά: Όταν δεν είσαι καλά μπροστά, σε όλες τις ομάδες συμβαίνει να υπάρχουν κενά διαστήματα. Tο πιο σημαντικό είναι η άμυνα να είναι δυνατή για να μείνεις στο παιχνίδι.

Η άμυνα λειτουργεί ανεξάρτητα από την επίθεση, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί οι παίκτες είναι άνθρωποι και επηρεάζονται ψυχολογικά. Όταν χάνεις ένα σουτ, πολλές φορές επηρεάζεται ο παίκτης και στο πίσω μέρος. Δεν πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνά μας πρέπει να λειτουργεί υποδειγματικά.

Για το αν είναι κυκλωμένο το ματς με τους Βάσκους ως προς την αναγκαιότητα της νίκης: Για τον Ολυμπιακό όλα τα παιχνίδια είναι κυκλωμένα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια.

Για το αν θα πεισμώσει η ομάδα μετά την απώλεια του Κυπέλλου: Σίγουρα είναι επιπλέον κίνητρο η απώλεια του Κυπέλλου. Θέλουμε να αντιδράσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα