Εντυπωσιάζει στη στατιστική ο Κόροιβος!

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας δεν μπορεί να έχει παράπονο από το ξεκίνημά του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κέρδισε στην έδρα του, για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, την ΑΕΚ με το επιβλητικό 80-67, ενώ οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου πάλεψαν μέχρι τελευταίας... ρανίδος στον αγώνα απέναντι στα Τρίκαλα, χάνοντας στη δεύτερη παράταση με 102-93.

Όλα αυτά έχουν προμηνύσει μία σεζόν, κατά την οποία καμία ομάδα δεν πρόκειται να πάρει εύκολα το θετικό αποτέλεσμα, αν δε δώσει εναντίον των Ηλείων το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Διαφορετικά, θα πέσει "θύμα έκπληξης" από την ενθουσιασμένη νεοφώτιστη ομάδα.

Σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι μπασκετμπολίστες του Κοροίβου έχουν αναδειχθεί σε πρωταγωνιστές των στατιστικών κατηγοριών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Σημείο αναφοράς του αποτελεί ο Ρόμπερτ Λόουρι, ο οποίος αποδεικνύεται... όλα τα λεφτά για τον τεχνικό του. Αρχικά, είναι δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης, πίσω από τον Μάικ Τζέιμς του Κολοσσού Ρόδου, έχοντας συγκεντρώσει 48 πόντους. Έχει δείξει ήδη πως είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, όντας τρίτος πίσω από τους Μπράντον Πεν του Απόλλωνα Πατρών και Μάικ Τζέιμς, με 20.5 πόντους μέσο όρο ανά ματς. Ακόμη, έχει 11 εύστοχα δίποντα και τοποθετείται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ είναι και πρώτος σε εκείνη των βολών, με 13 να έχουν βρει στόχο. Επίσης, είναι ένας αξιόλογος "κλέφτης" με 4 κλεψίματα έως τώρα, λαμβάνοντας την έβδομη θέση, ενώ έχει κερδίσει και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των κερδισμένων φάουλ με 13.

Πολύ σημαντικοί είναι, επίσης, οι Ντάριους Γκάρετ και Τζος Μάτζετ. Ο πρώτος είναι τέταρτος στην κατηγορία των ριμπάουντ με 12, ενώ την ίδια θέση κατέχει στην κατηγορία των κοψιμάτων, με 3 τάπες. Παράλληλα, είναι και έκτος στις βολές, με 8 εύστοχες. Ο έτερος Αμερικανός έχει επίσης πραγματοποιήσει μεστές εμφανίσεις, στις οποίες έχει συγκεντρώσει 30 πόντους και έχει πάρει τη 16η θέση στο σύστημα αξιολόγησης. Επίσης, βρίσκεται μία μόλις ασίστ πίσω από τους κορυφαίους Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς, με 13.

Τέλος, ο Κόροιβος γνωρίζει την πρωτιά στη στατιστική κατηγορία των τριπόντων, με τον Μιχάλη Γιαννακίδη να έχει 7 εύστοχα. Ντουέιν Ντέιβις και Ντάριους Γκάρετ έχουν από 4.

Το πλέον αξιοπρόσεκτο, είναι το γεγονός ότι η εν λόγω ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει 173 πόντους σε δύο παιχνίδια.

Αν μη τι άλλο, η Κόροιβος Αμαλιάδας έχει μπει με εμφατικό τρόπο στην παρθενική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα