«Πράσινοι» προβληματισμοί

O Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την ήττα του Μονάχου για τον ΠΑΟ και την επόμενη μέρα...

Με το καλημέρα σχεδόν λοιπόν ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από τους στόχους του ως ένα σημείο, αλλά από την άλλη είναι σαφές ότι υπάρχουν προβληματισμοί και τα πράγματα δεν είναι και τόσο χαρούμενα όσο φάνηκαν. Βασικά ο Παναθηναϊκός είναι ήδη με μισό και βάλε τίτλο

στα χέρια του έχοντας κερδίσει μισός και χωρίς κόσμο τον Ολυμπιακό και αυτό του έφτιαξε την ψυχολογία και του έδωσε και μεγάλη πίστωση χρόνου για την συνέχεια για να δουλέψει. Πήρε το δώρο της Κηφισιάς και φλερτάρει με το πλεονέκτημα έδρας στην Α1 για τον τίτλο. Αν και νωρίς ακόμα. Και στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε βλέποντας τις δυσκολίες. Και ουσιαστικά είναι πλήρης πλέον καθώς περιμένει τον Νέλσον τέλος του χρόνου που ασφαλώς όμως δεν είναι ο μάγος με τα δώρα και δεν θα αλλαξει τις ισορροπίες. Συνεπώς είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί ως έχει. Δεν θα έρθει το μεγάλο όνομα και ο πάικτης που θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ούτε θα πάρει στάρτερ τριάρι. Το στοίχημα άλλωστε του Ιβάνοβιτς εδώ είναι συγκεκριμένο. Και είναι κάτι που κρατάμε. Ο Γιάνκοβιτς είναι το νούμερο ένα πρότζεκτ που θέλει να αναδείξει ο Ιβάνοβιτς και ο πρωταθλητής και γι αυτό θα έχει 25-30' δικά του στην πιο σημαντική θέση. Και δείχνει να πάιρνει την ευκαιρία του αλλά θέλει χρόνο και αυτός. Και στην συνέχεια στην θέση αυτή θα πάρει και ευκαιρίες βασικά στην Ελλάδα ο Χαραλαμπόπουλος και θα πάιζει ο Ιβάνοβιτς και με χαμηλά σχήματα όπως έκανε και στο Μόναχο με την Μπάγερν ακόμα και χωρίς τον Διαμαντίδη με τον Μπλουμς στο 3 πχ.

Στην φροντ λάιν τα πραματα έιναι ξεκάθαρα. Φώτσης και Γκιστ μόνοι στο "4" και στο "5" Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδης και λίγο απ' όλα ο Ράιτ που δεν κάνει την διαφορά. Καλή η φροντ λάιν. Ο Μπατίστα δίνει λύσεις καθώς ο Παναθηναϊκός παίζει άλλο μπάσκετ απ αυτό που ξέραμε με τον Πεδουλάκη καθώς έχει σέντερ με πλάτη. Στην περιφέρεια υπάρχει θέμα όμως. Ο Διαμαντίδης είδαμε ότι παίζει λιγότερο από πέρσι και ρισκάρει και χωρίς τον αρχηγό του ο Ιβάνοβιτς. Αλλά στα 35 ο Διαμαντίδης δεν έχει τα ριφλέξ άλλων εποχών και λογικά και γι αυτό και χτες έμεινε άποντος. Και εκεί ο ΠΑΟ έχει ένα θέμα καθώς περιμένει τις εκρήξεις και εξάρσεις του Σλότερ, τα τρίποντα του Μπλουμς κτλ. Δεν έχει σταθερές δηλαδή.

Και γι αυτό έχασε και χτες στο Μόναχο καθώς πλήρωσε τα μπλακ άουτ. Βασικά δεν έχει την συνοχή που είχε στην άμυνα με τα χαμηλά σχήματα και με τον σοφτ ακόμα αμυντικά Γιάνκοβιτς στο "3" σε σχέση με πέρσι με τον Μασιούλις στην θέση αυτή. Και ο Διαμαντίδης δεν είναι πλέον ο γνωστός αμυντικός Διαμαντίδης καθώς παίζει με το μυαλό. Συνεπώς όλα αυτά φέρνουν μια εικόνα που στην περιφέρεια ο ΠΑΟ έχει αμυντικό γενικά πρόβλημα. Και φάνηκε και στις περιστροφές αυτό χτες με τον Σαβάνοβιτς να γυρίζει 5 χρόνια πίσω στις επιδόσεις του με 5 τρίποντα. Ακόμα ο ΠΑΟ είχε πρόβλημα στην ζώνη καθώς αν δεν περάσει η μπάλα στον Μπατίστα δεν έχει άλλα Πλάις. Το πικ εν ρολ έχει πλέον ξεφτίσει με το υλικό που έχει και αναγκαστικά πάει στο μακρινό σουτ και είναι δύσκολο να κερδίζεις με 32τρίποντα και ισάριθμα δίποντα στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας και γι αυτό λέω ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα πρέπει να παλέψει πολύ για την πρόκριση. Αλλωστε χτες έχασε με ένα εξαιρετικό Μπατίστα και ένα καυτό Φώτση με 4/5 τρίποντα . Αλλά δεν έφταναν. Και με τον Διαμαντίδη με μηδέν λάθη και 7 ασίστ αλλά έλλειψαν οι πόντοι του και η σιγουριά του στα κρίσιμα σημεία. Και χτες δεν φάνηκε καθόλου ο Παππάς και γι αυτό είχε και τα νεκρά διαστήματα. Κοινώς χτίζει, φτιάχνει ομάδα νέα ουσιαστικά ο ΠΑΟ τώρα και είναι λογικό με ότι αυτό συνεπάγεται να έχει νεκρά διαστήματα έστω 2-3 λεπτών και κολλήματα στις ζώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα