Κανείς δεν νιώθει σίγουρος...

Εάν υπάρχει κάτι που μας δίδαξαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Α2 είναι ότι τα φαβορί δεν φαίνονται στα λόγια αλλά στο παρκέ... Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, κανείς δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, τουλάχιστον με βάση την εικόνα που έχουν στη παρούσα φάση οι ομάδες. Η αυριανή (Σάββατο 24/10) 3η αγωνιστική, μας υπόσχεται νέες συγκινήσεις, με όλα τα παιχνίδια να έχουν τη δική τους σημασία. Αναλυτικά:

ΟΦΗ - ΚΑΒΑΛΑ: Σπουδαίο και αμφίρροπο παιχνίδι στο

Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να δείχνει αποφασισμένος να κάνει τη... ζημιά στη Καβάλα. Οι Κρητικοί θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν τον περσινό τους θρίαμβο, όταν περίπου τέτοια εποχή είχαν επικρατήσει με 74-60, όμως φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, δεδομένης της ενίσχυσης της Ένωσης και του πλούσιου σε ποιότητα ρόστερ της. Πολύ δύσκολο ματς όμως και για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προέρχονται από το ματς της Τετάρτης στην Αθήνα με τον Αετό και εκτός από τον αντίπαλο στο παρκέ θα πρέπει να νικήσουν και τη κούραση. Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι δύο ομάδες, με τις πιθανότητες νίκης να είναι μοιρασμένες ακριβώς στη μέση...

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Μετρώντας ήδη δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, ο Ερμής δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος. Στον Λαγκαδά, θα υποδεχθεί τον ενθουσιώδη Εθνικό και ποντάρει στη δύναμη της έδρας αλλά και στην εμπειρία του στη κατηγορία για να πάρει το πρώτο του "δίποντο". Το έργο των "πρασίνων" μόνο εύκολο δεν θεωρείται, καθώς οι Πειραιώτες έχουν παίκτες υψηλού επιπέδου και θα παραταχθούν με στόχο τη δεύτερη φετινή τους επιτυχία. Πρόβλημα για τον Ερμή ο τραυματισμός του βασικού του σέντερ Δημήτρη Μπένα, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.

ΑΕΤΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Το πρόγραμμα... βουνό συνεχίζεται για τον Αετό, ο οποίος μετά τη Καβάλα, φιλοξενεί στο κλειστό του Στρέφη ακόμη ένα από τα λεγόμενα φαβορί για την άνοδο, τον Αρκαδικό. Κόντρα στην Ένωση, τη Τετάρτη που μας πέρασε, οι νεοφώτιστοι έφτασαν στη... πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Έχοντας εμπλουτίσει ως ένα βαθμό τις εμπειρίες τους στην Α2, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν ανάλογη εμφάνιση για να έχουν τύχη κόντρα στους Αρκάδες. Η ομάδα της Τρίπολης προέρχεται από εντός έδρας ήττα - σοκ από το Λαύριο και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις επιτυχίες για να μην απομακρυνθεί από τη κορυφή. Αναμφίβολα έχει τους παίκτες για να τα καταφέρει, αν και είναι πλήγμα η απουσία του Πέτρου Νοέα.


ΛΑΥΡΙΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο κλειστό του Λαυρίου η αήττητη ομώνυμη ομάδα φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στο σερί των επιτυχιών της και να δείξει παράλληλα ότι η νίκη στη Τρίπολη δεν ήταν απλά μια... φωτοβολίδα. Με αντίπαλο τον άκρως ανταγωνιστικό Ηρακλή η αποστολή των "κυανοκίτρινων" είναι δύσκολη, όμως έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας και... φόρας που έχουν πάρει. Ο "Γηραιός" έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι πολύ δυνατός και υπολογίσιμος ενώ το γεγονός ότι πληγώθηκε στην έδρα του από τη Λευκάδα τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με τη ψυχολογία ανεβασμένη μετά το "διπλό" στο Ιβανώφειο, η Δόξα φιλοξενεί στη Λευκάδα το Παγκράτι, από το οποίο έχει κακές πρόσφατες αναμνήσεις, μιας και είχε ηττηθεί εντός έδρας το Σεπτέμβρη για το Κύπελλο. Σίγουρα οι γηπεδούχοι με τους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες είναι το φαβορί για τη νίκη, όμως οι "ροσονέρι" έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν... χαμπαριάζουν από έδρες και είναι ικανοί για όλα. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο ενδέχεται να εξελιχθεί σε ντέρμπι αν το Παγκράτι καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΨΥΧΙΚΟ: Η παρθενική της νίκη στην Α1 είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη Λιβαδειά, προκειμένου να... ξεκλειδώσει και να ανεβάσει τη ψυχολογία της. Το έργο της κόντρα στο Ψυχικό, έστω και αν αγωνίζεται στην έδρα της θα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει οι Βοιωτοί να υπερβάλουν εαυτούς για να τα καταφέρουν. Το Ψυχικό... ψυλλιασμένο πλέον μετά την ήττα στη Βέροια αναμένεται να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένο με στόχο τη δεύτερη νίκη που θα το κρατήσει κοντά στις πρώτες θέσεις. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Πάνου, ενώ αντίθετα ο Τεχλικίδης τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Με στόχο το "τρία στα τρία" ο Φίλιππος υποδέχεται στη Βέροια τον Ηλυσιακό. Η ομάδα της Ημαθίας έχει εκπλήξει ευχάριστα τους φίλους της τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη παραμονή στη κατηγορία, κάτι που αποτελεί πρωταρχική της επιδίωξη. Ο νεανικός Ηλυσιακός δεν έχει εμπειρία, σφύζει όμως από ενθουσιασμό και ταλέντο και είναι από τις ομάδες που αν την υποτιμήσεις τη πάτησες... Ο Τριχόπουλος δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί από πλευράς Φίλιππου, ενώ ο Ηλυσιακός θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Φακοπουλίδη.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα