Έμεινε στο «κόλπο»... με ανατροπή ο Ερυθρός Αστέρας! (vid)

Ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε από τη «δαντική κόλαση» του -16 και κατάφερε να θριαμβεύσει με 78-72 στην Ανδαλουσία, κόντρα στη Μάλαγα, κάνοντας πια «παρέα» σε Λοκομοτίβ Κουμπάν και Παναθηναϊκό, στη δεύτερη θέση του ομίλου των «πρασίνων». Για 20 λεπτά, οι παίκτες του Χοάν Πλάθα έμοιαζαν ικανοί να χαρίσουν ένα μεγάλο «δώρο» στην ελληνική και τη ρωσική ομάδα, αλλά ο «βομβαρδισμός» των «ερυθρολεύκων της Σερβίας» έξω από τη γραμμή των 6.75, θα απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο και θα τους χάριζε ένα υψίστης σημασίας «διπλό», με τον Μάρκο Γκούντουριτς να κάνει... το ματς της ζωής του!

Ο

εν λόγω παίκτης, μαζί με τον Μάρκο Σιμόνοβιτς, ήταν οι δύο «άσσοι στο μανίκι» του Ντέγιαν Ράντονιτς, προσφέροντας έκαστος από 12 πόντους και μαζί 6/10 τρίποντα, με τον Στέφαν Γιόβιτς να είναι κορυφαίος με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Το τρομερό παιχνίδι του Νεμάνια Νέντοβιτς με 22 πόντους, καθώς και οι 13 πόντοι με 6 ριμπάουντ του Ουίλ Τόμας, δεν αρκούσαν στους γηπεδούχους.

Η Μάλαγα από νωρίς επέβαλε το ρυθμό της και, ξεκινώντας από τον εκμηδενισμό της δράσης του Μίλερ στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης, με τους Κίνσεϊ και Ζίρμπες να σκοράρουν μαζί μόλις τέσσερις πόντους στο ίδιο διάστημα, πήρε λογικά το πάνω χέρι, έχοντας έξι παίκτες που είχαν καταγράψει το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ (14-8). Ο Γιόβιτς, ήταν εκείνος που έπαιρνε πρωτοβουλίες, ώσπου «αφυπνίστηκε» ο Μίλερ και επιχείρησε να δώσει λύσεις στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά στην αντίπερα όχθη Νέντοβιτς και Κουζμίνσκας αποφάσισαν να ηγηθούν των υπολοίπων, οδηγώντας τους στο 20-12 της πρώτης περιόδου.

Ο Σέρβος δε, ήταν απολαυστικός στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου κι έδωσε το «έναυσμα» για να φέρουν οι Ανδαλουσιανοί την απόσταση σε διψήφιο νούμερο, με τον Ντίεθ να προστίθεται επίσης στην «εξίσωση» (32-21 15'). Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν το ρυθμό που έμοιαζαν να παίρνουν οι Γιόβιτς και Μίλερ και είχαν τις απαντήσεις στις ενέργειες του Κίνσεϊ, με τον Κουζμίνσκας να κινητοποιείται περισσότερο στο εκτελεστικό κομμάτι και τον Νέλσον να γίνεται ο ένατος σκόρερ τους, την ώρα που τα σουτ εντός παιδιάς τους βρίσκονταν στο 53.5%, ενώ των αντιπάλων τους μόλις στο 29.5%. Αυτό το στοιχείο, ήταν και η ειδοποιός διαφορά για το 43-27 του ημιχρόνου, σε ένα ματς με μοιρασμένες κατοχές.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε έναν αγώνα... Νέντοβιτς εναντίον Γκούντουριτς, με τον δεύτερο να προσπαθεί να αναδειχθεί σε «παράγοντα Χ» για τον Ερυθρό Αστέρα και ήταν εκείνος που κατάφερε να δώσει ρυθμό στην ομάδα του. Με τη συνδρομή και του Μίλερ, κατάφερε να οδηγήσει τους συμπαίκτες του, στη μείωση της διαφοράς σε μονοψήφιο νούμερο, δείχνοντας πως οι Σέρβοι ήταν έτοιμοι για την ολική ανατροπή, έχοντας αρχίσει μάλιστα να σκοράρουν στα σουτ τριών πόντων (60-53).

Χαρακτηριστικό στοιχείο, ήταν τα 7/17 τρίποντα, όπου ευστοχούσε στις αρχές της τέταρτης περιόδου, σε σύγκριση με το αρχικό 0/8 από την περίμετρο. Ο Σιμόνοβιτς έδωσε λύσεις για ένα σερί 0-8, με το οποίο οι παίκτες του Ράντονιτς μπήκαν στη θέση του «οδηγού» (60-61 στο 32'). Θα κατάφερναν, μάλιστα, να πάρουν τον πρώτο λόγο, όταν και ο Ζίρμπες κατάφερε να «ζεσταθεί», σκοράροντας από κοντά για να αυξήσει τον πήχη στο +5, με τέσσερα λεπτά να απομένουν (65-70). Ο Σιμόνοβιτς, πήρε ξανά το «όπλο» του και με δύο απανωτά τρίποντα, έδωσε την «χαριστική βολή» στους Ανδαλουσιανούς (67-76 στο 38'). Η ευστοχία της Μάλαγα, δεν είχε καμία σχέση με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου και το τελικό 72-78 ήταν λογική απόρροια του «φεστιβάλ» τριπόντων των Σέρβων.

Δεκάλεπτα: 20-12, 43-27, 60-53, 72-78

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 9 (3), Ντίαζ 3 (1), Τόμας 13, Ντίεθ 3, Σουάρεθ, Νέντοβιτς 22 (3), Βάσκεθ, Κουζμίνσκας 7 (1), Νέλσον 2, Κούλεϊ 11

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 6, Ντάνγκουμπιτς 2, Λάζιτς 3 (1), Μίτσιτς 3, Σιμόνοβιτς 12 (4), Γκούντουριτς 12 (2), Γιόβιτς 16 (2), Μίλερ 11, Ζίρμπες 9, Στίματς 4

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα