Ζωντανή με θρίλερ η Εφές (vid)

Η Εφές είδε κι έπαθε για να νικήσει τον φετινό κακό της δαίμον, την Τσεντεβίτα, το έκανε όμως μετά κόπων και βασάνων με σκορ 80-76 και έτσι η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς διατηρήθηκε μαθηματικά στ παιχνίδι της πρόκρισης από τον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Κονσέρτο για... Κροατικά πολυβόλα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Η Τσεντεβίτα μπήκε στο ματς με το θράσος που της επέτρεπε η... πελατειακή σχέση που

έχει δημιουργήσει φέτος με την Εφές, πάτησε τέρμα το γκάζι και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της.

Το 5-8 στο 3' με τον Ουάιτ να καθοδηγεί την ομάδα του και το 9-12 στο 4' ήταν μόνο το ορεκτικό. Απέναντι στην αργή σε άμυνα κι επίθεση Εφές που περίμενε λύσεις μόνο από Ερτέλ και Οσμάν, η Τσεντεβίτα ξέφυγε με 23-15 στο 7'30'' με τον Γκόρντιτς να φτάνει ήδη τους 11 πόντους και παρότι ένα λεπτό αργότερα η Εφές πλησίασε στο 20-23, οι Κροάτες και πάλι με τον Γκόρτνιτς έφτασαν στο 20-28 του δεκαλέπτου.


Η διαφορά έφτασε στο +10, 30-20 για την Τσεντεβίτα στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει. Ο Ιβκοβιτς... ούρλιαξε για πιεστική άμυνα από ψηλά, οι Κροάτες άρχισαν να δυκοσλεύονται ακόμα και να κατεβάσουν τη μπάλα, ένας συμπατριώτης τους από την απέναντι όχθη, ο Σάριτς ήρθε από τον πάγκο και ήταν καταλυτικός και στις δύο πλευές του γηπέδου και η Εφές άρχισε την αντεπίθεσή της.
Μπορεί μέχρι να λειτουργήσουν όλα αυτά να πέρασε ένα πεντάλεπτο στο οποίο η Τσεντεβίτα βρέθηκε μπροστά με 25-34, όμως τρία λεπτά αργότερ η Εφές είχε ολοκληρώσει ένα σερί 9-0 και ισοφάριζε σε 34-34 και το ημίχρονο να τελειώνει με 34-36.

Η Τσεντεβίτα ξαναβρήκε την... μαγική συνταγή στα πρώτα λεπτά του δεύυτερου ημιχρόνου με μόνη διαφορά τον πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά ο Αράποβιτς άρχισε να "πυροβολεί" και οι Κροάτες βρέθηκαν στο +10 μόλις στο 22'30'', με το σκορ στο 46-36 και ταφίδια να ζώνουν την Εφές.

Κάπου εκεί πήρε την ομάδα στους ώμους του ο Ερτέλ. Αρχισε να σκοράρει από παντού, δίνοντας ταυτόχρονα και έναν γρήγορο ρυθμό στην ομάδα του και έτοιμα καλάθια στους συμπάικτες του και η Εφές στο 25'30'', μέσα σε τρία λεπτά δηλαδή προηγήθηκε με 50-48 κάνοντας ένα σερί 14-2. Οι Κροάτες κατάφεραν να... φρενάρουν τους γηπεδύχους και η λήξη ενός ακόμα δφεκαλέπτου, τους βρήκε να προηγούνται με 54-53 και να προσδίδουν χαρακτήρα θρίλερ στο ματς.

Αυτό όχι μόνο διατηρήθηκε, αλλά.. κορυφώθηκε στην τελευταία περίοδο. Πόντο με πόντο πήγαιναν οι δύο ομάδες, με την Εφές να ψάχνει μάταια το ξέσπασμα που θα της έδινα αέρα νίκης. Ερτέλ και Οσμάν παρέμεναν οι μοναδικές αξιόπιστες επιθετικές της λύσεις, όπως και από την άλλη πλευρά οι Αράποβιτς και Γκόρντιτς. Το 72-69 και το 74-71 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό δεν έμειναν αναπάντητα, με τον Μπίλαν να μειώνει σε 74-73. Ο Σάριτς έχασε το τρίποντο, η Τσεντεβίτα είχε την τελευταία επίθεση την οποία δεν μπόρεσε να εκδηλώσει αφού ο Οσμάν έκλεψε και πήγε στις βολές στα 7'' πριν τη λήξη. Τις έβαλε και τις δύο για το 76-73 και αμέσως ακολούθησε το λογικό φάουλ στο Ουάιτ. Εύστοχος κι αυτός, 76-75 και τάιμ άουτ από τον Ιβκοβιτς για τον σχεδιασμό της επίθεσης.

Ο Ερτέλ βγήκε από τα σκριν για να πάρει μπάλα και φάουλ, πήγε με τη σειρά του στις βολές, τις έβαλε για το 78-75, ο Πούλεν κέρδισε το φάουλ "φωνάζοντας" ότι είχε σηκωθεί για τρίποντο, αλλά οι διαιτητές ήταν ανένδοτοι. Εβαλε την πρώτη, έχασε εσκεμμένα τη δεύτερη, αλλά ο Οσμάν εξασφάλισε το ριμπάουντ και πήγε στις βολές στα 3''. Μέσα και οι δύο και... φινάλε.

ΕΦΕΣ (Ιβκοβιτς): Τζόνσον 8(2), Τάιους 4, Μπράουν 12, Οσμάν 6(1), Μπατούκ 3(1), Σάριτς 12(2), Κορκμάζ, Γκρέιντζερ 8, Ερτέλ 17(1), Ντάνστον 4

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (Μρσιτς): Πούλεν 6(2), Ουάιτ 8, Πίλεπιτς 3(1), Μπάμπιτς 7(1), Ζγκάνετς 3, Μπίλαν 12, Γκόρντιτς 16(3), Ζόριτς, Αράποβιτς 16(2)

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα