Είχε χαρακτήρα και Ζήση (82-71) η βελτιωμένη Ούνιξ!

Δίχως καμία έκπληξη, τα φαβορί για τον τελικό θα κονταροχτυπηθούν αύριο στις 21:30

Μία Ούνιξ Καζάν που παρουσιάστηκε βελτιωμένη και με περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι της σε γενικές γραμμές, δείχνοντας ταυτόχρονα χαρακτήρα απέναντι σε μία αποφασισμένη για το «μπαμ» για 30 λεπτά Χάποελ Ιερουσαλήμ, κατάφερε να υποτάξει και τους Ισραηλινούς με 82-71. Έτσι, θα βρει απέναντί της το έτερο φαβορί για φιναλίστ του τελικού, τη Βιλερμπάν, αύριο στις 21:30.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξαν σε αρκετές στιγμές στο πρώτο μέρος,

βέβαια, την νωθρότητα που είχαν προχθές με τη Ζιελόνα Γκόρα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό έγινε ιδίως στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Χάποελ να σκοράρει 25 πόντους απέναντι σε μία άμυνα με πολλά προβλήματα, και δη στο αμυντικό ριμπάουντ. Κάτι τέτοιο δεν το εκμεταλλεύτηκε και οι Ρώσοι, χάρη στην τρομερή ποιότητα των παικτών κορυφαίου επιπέδου που διαθέτει, έφερε το ματς σε ένα καλό, όπως αποδείχθηκε, -6 γι’ αυτήν (35-41).

Και μόλις γύρισαν οι ομάδες από τα αποδυτήρια, ανέλαβε δράση ο Νίκος Ζήσης. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε ένα τρομερό παιχνίδι οργανωτικά και εκτελεστικά (συνολικά είχε 15 πόντους με 3/5 τρίποντα και 6 ασίστ) στο δεύτερο εικοσάλεπτο και ήταν αυτός που οδήγησε, από το παρκέ, την ομάδα του στην νίκη. Όταν έλειπε αυτός, τη «σκυτάλη» έπαιρνε ο Τζέρελς. Την ίδια ώρα, μία άμυνα που θύμισε… Παναθηναϊκό εποχής Πεδουλάκη, «κλείδωσε» τα βασικά ατού του Φράνκο, ο οποίος βέβαια έχει πάρει άριστο βαθμό στην αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ. Η άμυνα αυτή, με την περιφέρεια να «πνίγει» την αντίπαλό της και τον Φίσερ να κυριαρχεί στη ρακέτα, κράτησε όσο έπρεπε (15 λεπτά περίπου), προκειμένου να «χτιστεί» η διψήφια διαφορά που θα αποτελούσε «ασφαλιστική δικλείδα» για την τελική επικράτηση.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το «δώρο» των Ισραηλινών, με τη λογομαχία μεταξύ του προπονητή της ομάδας και του Τόνι Γκάφνι στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν οι ομάδες πήγαν στους πάγκους για τις οδηγίες πριν την τέταρτη. Αυτό έφερε την ψυχολογία της Χάποελ στο «ναδίρ» και έκανε, ασφαλώς, πιο εύκολη τη ζωή της Ούνιξ, η οποία στις εκλάμψεις της αντιπάλου της, σε κάποιες προσπάθειες μήπως ανέτρεπε την εις βάρος της κατάσταση, αντέδρασε υποδειγματικά, δείχνοντας πως, εκτός από βελτιωμένη στην απόδοσή της, διαθέτει και χαρακτήρα.

Έτσι, το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει γύρω στα 4 λεπτά πριν το φινάλε και το τελικό 82-71 ήρθε φυσιολογικά.

Δεκάλεπτα: 16-16, 35-41, 58-54, 82-71

Ούνιξ Καζάν (Πεδουλάκης): Ουάιτ 11 (1), Λάνγκφορντ 10 (2), Ζήσης 15 (3), Μπίκοφ, Λικχοντέι, Σανικίτζε 6, Γκουμπάνοφ 2, Σοκόλοφ, Καϊμακόγλου 7 (1), Αντίποφ, Φίσερ 16, Τζέρελς 15 (3)

Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Φράνκο): Γκάφνι 9, Μααγιάν, Άριελ, Κίτσεν 10 (2), Ελιάου 2, Τζόουνς 12, Χαλπερίν 7 (1), Τιμόρ 3 (1), Γκουρ-Αρί, Ράιτ 10, Γκριν 9, Σμιθ 9 (1)

Keywords
Τυχαία Θέματα