Ευχές, αλήθειες και... χιούμορ

Η συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων της Α1 ολοκληρώθηκε και όλοι οι τεχνικοί (πλην του Γιώργου Καλαφατάκη, ο οποίος απουσίζε λόγω υποχρεώσεων της τελευταίας στιγμής) μίλησαν για τους στόχους της νέας σεζόν, ενώ ευχήθηκαν να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα αντάξιο των προσδοκιών. Την παράσταση έκλεψε ο ιδιαίτερα ορεξάτος τεχνικός του Ηλυσιακού Δημήτρης Παπανικολάου με τις ατάκες του, ενώ ειπώθηκααν και πολλές αλήθειες, οι οποίες φωτογραφίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Οι προπονητές μίλησαν με τη σειρά που τερμάτισαν οι ομάδες τους την περασμένη περίοδο.

Έτσι,

μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα του Ολυμπιακού και τον Αργύρη Πεδουλάκη του Παναθηναϊκού τον λόγο πήρε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος του Πανιωνίου, ο οποίος είπε: "Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και υπομονή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά. Ο Πανιώνιος έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι και θελήσαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες. Κάποιοι όμως δεν ήθελαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και αποφασίσδαμε να επενδύσουμε σε νέους παίκτες. Θέλει σκληρή δουλειά και πολύ προσπάθεια. Υπάρχει όμως αισιοδοξία".

Μηνάς Γκέκος (Κολοσσός): "Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή και αυτό ισχύει και για τον Κολοσσό. Είναι ένα από τα λίγα σωματεία που δεν χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο. Η διοίκηση θα ήθελε να είναι καλύτερες οι συνθήκες φέτος όμως δεν υπάρχει γήπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί".

Στέργιος Κουφός (Ρέθυμνο): "Εύχομαι σε όλους υγεία δύναμη και υπομονή. Εχω την αίσθηση πως όσο ανατρέχουμε στην περασμένη σεζόν, μας κάνει περισσότερο κακό από καλό. Πέρσι πετύχαμε ένα θαύμα και είναι δύσκολο φέτος να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Να είναι σίγουροι όμως όλοι ότι θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε και φέτος αναταγωνιστικοί".

Κρις Χουγκάζ (Καβάλα): "Η ομάδα της Καβάλας στηρίζει παραδοσιακά τους Ελληνες προπονητές και το περιβάλλον είναι ιδανικό να δουλέψει ένας νέος τεχνικός. Εχουμς φτιάξει μία νέα ομάδα, η οποία υστερεί σε εμπειρία, όμως της περισσεύει ή διάθεση και το κίνητρο. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον".

Βαγγέλης Αλεξανδρής (Αρης): "Δεν έχουμε κανέναν άλλο στόχο παρά το να επιστρέψουμε στην κορυφή. Με τα σημερινά δεδομένα αυτό χρειάζεται χρόνο. Φιλοδοξία όμως υπάρχει. Δεν ξεκινήσαμε τη σεζόν όπως θα θέλαμε μετά τον αρχικό ενθουσιασμό. Με εκπλήσει το γεγονός πως δεν έχουν κληθεί τα θεσμικά όργανα των παικτών και των προπονητών, ειδικά φέτος που και οι προπονητές και οι αρχηγοί είναι Ελληνες. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να συζητηθεί η κεντρική διαχείριση εσόδων. Οι περισότεροι πλέον αισθανόμαστε σαν εθελοντές. Είναι καθηκον μας, όμως έχουμε και οικογένειες".

Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ): "Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοί και έχουν επηρεάσει το ελληνικό μπάσκετ. Ως ΠΑΟΚ έχουμε φτιάξει μία νεανική ομάδα και στόχος μας είναι να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, που ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο για δύο ώρες και θα ευχαριστιέται να βλέπει και να ξεχνάει για λόγο τα προβλήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα