Διεύρυνση του Champions League... με ΑΕΚ

Η αποχώρηση αρκετών ομάδων από το Eurocup, μετά τις σχετικές πιέσεις από την FIBA, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωλίγκα όσο και για το «νεόδμητο» Basketball Champions League. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, βλέποντας αρκετές ομάδες να εγκαταλείπουν όσα σχέδια περιλάμβαναν...

συνεργασία με την ECA, είναι έτοιμη να τις «αγκαλιάσει» στην νέα της διοργάνωση, πραγματοποιώντας αλλαγές που θα αναβαθμίσουν το επίπεδό της.

Μετά την αποχώρηση των ιταλικών Σάσαρι, Ρέτζιο Εμίλια και Τρέντο, σειρά πήραν η ΑΕΚ, η Ζιελόνα Γκόρα και η Παρτιζάν, με αμφότερες να βλέπουν με «καλό μάτι» τη συμμετοχή τους στο Champions League και την FIBA να στέλνει το μήνυμα πως... όλοι οι καλοί μπορούν να χωρέσουν. Κάπως έτσι, φαίνεται πως σχεδιάζεται άμεσα διεύρυνση της διοργάνωσης, με τις συμμετέχουσες ομάδες στην τελική της φάση να γίνονται περισσότερες και το ελληνικό μπάσκετ να έχει μάλλον ήδη τρεις εκπροσώπους.

Στην FIBA, φαίνεται πως έχουν πάρει την απόφαση να δημιουργήσουν ακόμη έναν όμιλο των οκτώ ομάδων, προσθέτοντάς τον στους τέσσερις ήδη υπάρχοντες και στα πλάνα τους βρίσκεται η Ένωση. Η τελευταία, φαίνεται πως δε θα χάσει την απευθείας συμμετοχή της στην φάση αυτή, αποφεύγοντας τους προκριματικούς αγώνες και ακολουθώντας τους Άρη και ΠΑΟΚ. Η δομή του Champions League, αναμένεται να διαφοροποιηθεί ριζικά, μιας και οι υπόλοιπες αποχωρήσασες από το Eurocup ομάδες, μαζί με τη Σάσαρι που αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για προκριματικούς αγώνες, διεκδικούν επίσης απευθείας συμμετοχή.

Περισσότερες λεπτομέρειες, βέβαια, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες από την FIBA, η οποία επεξεργάζεται τις τελευταίες εξελίξεις και δεν αποκλείεται σύντομα... να βρει την άκρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα