Ζορίστηκε από την Ν. Κηφισιά ο… άτυχος Ολυμπιακός

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε για την πρεμιέρα του Top-16 της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια απέναντι στη Νέα Κηφισιά για τη 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, αν και επικράτησε τελικά με 69-64. Οι φιλοξενούμενοι

δυσκόλεψαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ στο 31’ υπέστη διάστρεμμα και στη συνέχεια αποχώρησε με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου στα αποδυτήρια και δεν αγωνίστηκε ξανά. Το θέμα είναι πλέον να δούμε αν θα προλάβει τον αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο, ενώ έναν μικροτραυματισμό είχε και ο Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος δέχτηκε ένα χτύπημα στο μάτι του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι χωρίς ενέργεια, σε αντίθεση με τη Νέα Κηφισιά που κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά με 9-1, έχοντας 3/3 τρίποντα και τον Μιχάλη Κακιούζη να κάνει τη ζημιά. Η απάντηση ήρθε με ένα σερί 10-0 από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-15 υπέρ των φιλοξενουμένων. Ο Μπαρτζώκας προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, ενώ δοκίμασε και διάφορα σχήματα στο παρκέ. Το σκορ δεν ξέφυγε για καμία από τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγούνται ακόμα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 33-32.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν στον αμυντικό τομέα και έδειξαν περισσότερη διάθεση από αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 49-48, καθώς οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το καλό τους παιχνίδι. Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ματ Λοτζέσκι υπέστη διάστρεμμα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, ενώ ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και στην επίθεση παίρνοντας το προβάδισμα και τη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15 (1), Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1).
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11, Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9, Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκβόγιε 2, Κακιούζης 13 (3), Μπάρλος 4 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα