Χωρίς «αιώνιο», αλλά με... πολύ Ελλάδα το Final-4!

Οι νίκες της ΤΣΣΚΑ επί του Παναθηναϊκού και της Ρεάλ επί του Ολυμπιακού, ή οι ήττες αν θέλετε των «αιωνίων» σε Μόσχα και Μαδρίτη, συμπλήρωσαν το παζλ του Final-4 του Μιλάνου.

ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα διεκδικήσουν το τριήμερο 16-18/5 στο «Μεντιολάνουμ

Φόρουμ» το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, με το «καρέ» της τελικής φάσης της διοργάνωσης να μην περιέχει ελληνική ομάδα (Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό ή και τους δύο) για πρώτη φορά μετά το Final-4 της Μαδρίτης το 2008!

Τότε το «καρέ» αποτελούταν από ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Σιένα και Ταού, με την ΤΣΣΚΑ του MVP Θοδωρή Παπαλουκά και του Νίκου Ζήση να παίρνει το τρόπαιο. Ακολούθησαν τα Final-4 του Βερολίνου (2009) με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (πρωταθλητές οι «πράσινοι»), του Παρισιού (2010) με Ολυμπιακό (φιναλίστ), της Βαρκελώνης (2011) με Παναθηναϊκό (πρωταθλητής), της Πόλης (2012) με Ολυμπιακό (πρωταθλητής) και Παναθηναϊκό και του Λονδίνου (2013) με Ολυμπιακό (πρωταθλητής)!

Παρ' όλα αυτά, το Μιλάνο θα έχει ελληνικό χρώμα, έστω και χωρίς ελληνική ομάδα. Ο λόγος είναι η παρουσία τριών Ελλήνων παικτών ανάμεσα στους φιναλίστ, καθώς η Ρεάλ έχει τον Γιάννη Μπουρούση, η Μπαρτσελόνα τον Κώστα Παπανικολάου και η Μακάμπι τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη! Μόνο η ΤΣΣΚΑ δεν έχει Ελληνα άσο, αλλά έχει παίκτες με... ελληνική εμπειρία (Χάινς, Τεόντοσιτς)...

Ετσι, δεν αποκλείεται Ελληνας παίκτης να σηκώσει και το τρόπαιο, αφού τουλάχιστον ένας θα είναι στον τελικό, ένεκα της σύγκρουσης Ρεάλ-Μπαρτσελόνα (Μπουρούσης vs Παπανικολάου) στον έναν ημιτελικό, την ώρα που η Μακάμπι του «Σόφο» θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ. Αν η Μπαρτσελόνα πάρει την κούπα, τότε ο «Παπ» θα γίνει ο πρώτος Ελληνας άσος με τρία συνεχόμενα τρόπαια, αφού ο 24χρονος φόργουορντ των Καταλανών προέρχεται από την back to back κατάκτηση με τον Ολυμπιακό.

Για την ιστορία, τρεις Ελληνες έχουν κατακτήσει Ευρωλίγκα με ξένη ομάδα (Παπαλουκάς, Ζήσης με ΤΣΣΚΑ, Κόμματος με Μακάμπι)...

Το πρόγραμμα του Final-4 (16-18/5)

16/5
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

18/5
Τελικός (22:00)

Keywords
Τυχαία Θέματα