"Μπλόκο" στο Σικάγο για Σπερς, "ευρωπαϊκή" νίκη οι Σίξερς! (videos)

Στο Σικάγο έμελλε τελικά να σταματήσει το εκτός έδρας αήττητο σερί των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι ηττήθηκαν από τους Μπουλς και έμειναν στις 13 συνεχόμενες νίκες μακριά από το Τέξας. Οι Ουόριορς πέρασαν από τη Γιούτα, ενώ οι Σίξερς έκαναν το διπλό στη Νέα Ορλεάνη με ευρωπαϊκή "σφραγίδα".

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Τορόντο Ράπτορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 124-110

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ντένβερ Νάγκετς 92-85

Μέμφις Γκρίζλις-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 88-86

Νιου

Ορλίνς Πέλικανς-Φιλαντέλφια Σίξερς 88-99

Γιούτα Τζαζ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 99-106

Σικάγο Μπουλς-Σαν Αντόνιο Σπερς 95-91

Ανάλυση:

Ανέπαφο έμεινε το εντυπωσιακό περσινό ρεκόρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι είχαν 14 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς "φλέρταραν" με την ισοφάριση στο Ιλινόις, αλλά τελικά ηττήθηκαν από τους Σικάγο Μπουλς με 95-91.

Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς πλήρωσαν το μέτριο πρώτο τους ημίχρονο, όπου επέτρεψαν στους "ταύρους" να ελέγξουν τον ρυθμό και να πιστέψουν πως μπορούν να τους κερδίσουν.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανέναν παίκτη τους σε ιδιαίτερα εύστοχη βραδιά (Ντουέιν Ουέιντ 20 πόντους με 5/14 σουτ, Τζίμι Μπάτλερ 13 πόντους με 4/14 σουτ), όμως ο Ραζόν Ρόντο ήταν πραγματικά κινητήριος μοχλός, κάνοντας τα πάντα πάνω στο παρκέ (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και η άμυνά τους δούλεψε εξαιρετικά.

Ο Κάουι Λέοναρντ ήταν μακράν ο καλύτερος των Τεξανών με 24 πόντους και τον ακολούθησε ο Πάτρικ Μιλς (16 πόντοι με 6/12 σουτ) και Πάου Γκασόλ (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ). Ο Μανού Τζινόμπιλι ήταν... σκιά του εαυτού του, αστοχώντας και στις 9 προσπάθειες που επιχείρησε, ενώ ο Τόνι Πάρκερ περισσότερο αποσυντόνισε, παρά βοήθησε στην επιστροφή του στη δράση.

Οι Σίξερς πανηγύρισαν το πέμπτο, φετινό του ροζ φύλλο, περνώντας από την έδρα των Νιου Ορλίνς Πέλικανς: 88-99! Το ματς είχε καθαρά ευρωπαϊκή "σφραγίδα", καθώς ξεχώρισαν οι Ερσάν Ιλιάσοβα (23 πόντοι), Σέρχι Ροντρίγκεθ (16 πόντοι, 8 ασίστ) και Ντάριο Σάριτς (13 πόντοι). Δεν έφτανε το νέο double-double του Άντονι Ντέιβις (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ)...

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειξαν ψυχραιμία στη Γιούτα και κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Τζαζ με 106-99. Το δίδυμο Στεφ Κάρι-Κέβιν Ντουράντ έκανε τη διαφορά με 26 και 21 πόντους, αντίστοιχα. Αντίσταση χωρίς αποτέλεσμα προέβαλε ο κυρίαρχος των αιθέρων, Γκομπέρ με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Οι Μέμφις Γκρίζλις εκμεταλλεύτηκαν το γήπεδό τους και παρότι... ίδρωσαν αρκετά, έκαμψαν εν τέλει την αντίσταση των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 88-86, με τον ασταμάτητο Μαρκ Γκασόλ να σταματάει στους 36 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα