«Μπερδεμένοι» οι Μπακς, σόκαραν το Φοίνιξ οι Σπερς (vid's)

Τις περισσότερες φορές αποτελεί κανόνα, και ειδικά στο μπάσκετ, να μην γίνονται αλλαγές κομβικών παικτών στα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς, καθώς αυτή είτε μπορεί να σε φέρει αγωνιστική άνοδο, είτε αν δεν κολλήσει η χημεία της ομάδας να μπερδέψει τους ρόλους. Το δεύτερο δείχνει να συμβαίνει στους Μπακς, καθώς μετά την έλευση του Μίκαελ Κάρτερ-Ουίλιαμς στην θέση του Μπράντον Νάιτ, μετρούν τέσσερις ήττες στα τελευταία τους πέντε παιχνίδι, με την τελευταία να έρχεται στην Γιούτα με 82-75, και τον Τζέισον Κιντ να έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Ο Μίκαελ Κάρτερ-Ουίλιαμς είχε 16 πόντους

(5 ριμπ., 3 ασίστ) με τον Κρις Μίντλεντον να είναι ο πρώτος σκόρερ για τα «Ελάφια» με 18 πόντους. Σε μέτριο βράδυ βρέθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε 8 πόντους με 4/5 σουτ, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 34 λεπτά συμμετοχής. Για τους ανεβασμένους, Τζαζ, που μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, και φαίνεται να ξεμπερδεύτηκαν από την στιγμή που έφυγε ο Ενες Καντέρ, ο Τρει Μπέρκ είχε 23 πόντους με 5/10 τρίποντα, ενώ ο Ντέρεκ Φέιβορς είχε 16 πόντους με 12 ριμπάουντ.

Σε δεύτερη διαδοχική νίκη έφτασαν οι πρωταθλητές, Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι δείχνουν να συνέρχονται για τα καλά, καθώς ισοπέδωσαν το Φοίνιξ μέσα στο σπίτι του με 101-74. Και όχι μόνο αυτό, το υποχρέωσαν στο χειρότερο ημίχρονο της ιστορίας του, καθώς πέτυχε μόλις 24 πόντους, ενώ έχασε και τον Μπράντον Νάιτ με τραυματισμό. Πάλι καλά θα πρέπει να λένε στην Αριζόνα, που απέφυγαν την χειρότερη επιθετική συγκομιδή τους σε ένα παιχνίδια, η οποία είναι οι 68 πόντοι και κρατούν από τις 8/3/1981! Για την ομάδα του Γκρέγκ Πόποβιτς, 22 πόντους με 10 ριμπάουντ είχε ο Κάχι Λέοναρντ, ενώ από 12 πόντους σκόραραν οι Ντάνι Γκριν, Άαρον Μπέινς και Μπορις Ντιάο. Από το «ναυάγιο» του Φοίνιξ, ο Μαρκίφ Μόρις είχε 19 πόντους.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τους Νικς σημαίνει είδηση, καθώς η φετινή παρουσία της Νέας Υόρκης είναι μακράν από τις χειρότερες τις ιστορίας της. «Θύμα» της αυτή την φορά ήταν το Τορόντο του οποίου επικράτησαν με 103-98! Πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ σταθερός εμφανίστηκε και ο Αντρέα Μπαρνιάνι με 19 πόντους. Για τους «Καναδούς», με τους οποίους δεν αγωνίστηκε ο Κάιλι Λάουρι για λόγους ξεκούρασης, ο Μο Ουίλιαμς είχε 22 πόντους με 2/10 τρίποντα και ο ΝτεΜαρ ΝτεΡοζάν 13 πόντους με 3/15 σουτ.

Στις νίκες επανήλθαν και οι Γκρίζλις οι οποίοι επικράτησαν στην Μινεσότα των Τίμπεργουφλς με 101-97, σε ένα παιχνίδι που από το +15 (67-52), έγινε «θρίλερ» στο φινάλε, χάρη στον μαχητικό χαρακτήρα των γηπεδούχων, με τους Γκρίζλις να καθαρίζουν έστω και δύσκολα τη νίκη. Κορυφαίος για το Μέμφις ήταν ο Μαρκ Γκασόλ με 27 πόντους (11 ριμπ., 4 ασίστ), ενώ 17 πόντους είχε ο Μαικ Κόνλεϊ. Καλή παρουσία είχε και οι δυο Έλληνες, με τον Κώστα Κουφό σε κάτι παραπάνω από 12 λεπτά συμμετοχής να έχει 4 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και ο Νικ Καλάθης που πήρε τον ίδιο χρόνο να έχει 4 πόντους, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Για τους γηπεδούχους, ο Άντριου Ουίγκινς είχε 25 πόντους.

Τα αποτελέσματα:

Ουάσινγκτον - Ντιτρόιτ 99-95Μαϊάμι - Ατλάντα 91-93Νέα Υόρκη - Τορόντο 103-98Μινεσότα - Μέμφις 97-101Ντάλας - Μπρούκλιν 94-104Φοίνιξ - Σαν Αντόνιο 74-101Γιούτα - Μιλγουόκι 82-75
Keywords
Τυχαία Θέματα