«Αγκαλιά» με το πλεονέκτημα ο Άρης! (65-79 στην Κηφισιά)

Ένα σπουδαίο «διπλό», το οποίο τον καθιστά αναμφισβήτητο φαβορί, για την τοποθέτησή του, ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες που θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play-offs, πέτυχε ο Άρης, επιβαλλόμενος με 65-79 επί της Νέας Κηφισιάς. Μετά τα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη κυριάρχησαν πλήρως, εκμεταλλευόμενοι την ηχηρή απουσία του Νίκου Λιακόπουλου, από την πλευρά της ομάδας των Βορείων Προαστίων, και βρίσκοντας τις απαντήσεις, όποτε επιχειρούσε να πλησιάσει.

Παράλληλα, διαχειρίστηκε το γεγονός ότι πολλοί του παίκτες, ιδίως στη ρακέτα, είχαν φορτωθεί από νωρίς με πολλά φάουλ, και με τον τρόπο αυτόν, πανηγύρισε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Το φιλμ

Στο ξεκίνημα του αγώνα, η εικόνα του είχε διαμορφωθεί υπέρ της Κηφισιάς, η οποία με τον Σάιλας να δίνει το «σύνθημα» και, κυρίως, τον Μαυροειδή να ακολουθεί, κυριαρχώντας στη ρακέτα, προηγήθηκε με 11-5 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Αμέσως, ήρθε η αντεπίθεση από πλευράς φιλοξενούμενων, οι οποίοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται την απουσία του Λιακόπουλου και, βασιζόμενοι ειδικά στους γκαρντ τους, Τόμας, Πάσαλιτς και Αντεγκμπόγιε (έφτασαν στο τέλος του ημιχρόνου, μαζί, τους 19 πόντους και τις 10 ασίστ), έκαναν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου επιμέρους 8-20, το οποίο ανέστρεψε πλήρως τα δεδομένα (19-25).

Κάτι τέτοιο, αποδείχθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να φτάνουν στο σημείο να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων από τους αντιπάλους τους, όταν ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ έκανε στο 17’, με 1/2 βολές, το 23-33. Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, και κατάφεραν να μειώσουν στο -6, εκμεταλλευόμενη την «φορτωμένη» με φάουλ, ρακέτα των «κίτρινων» (τρία ο Νέιμικ και ο Χαρίσης), και με τον Σάιλας να συνεχίζει να είναι «πονοκέφαλος» για την αντίπαλη άμυνα (έφτασε τους 12 πόντους στο ημίχρονο), κάνοντας να κάνει το 29-35, 28 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου. Στην τελευταία επίθεση, όμως, Τόμας και Ριντ συνεργάστηκαν τέλεια, με τον τελευταίο να σπρώχνει την μπάλα σε «νεκρό χρόνο» και να διαμορφώνει το 29-37 του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης ανέβασε την τιμή της διαφοράς, άνω των δέκα πόντων (31-43), με τους Τόμας και Πάσαλιτς να είναι ξανά οι ηγέτες της ομάδας τους. Ντέιβις και Ντούβνιακ, βοήθησαν ώστε να γίνει ένα σερί 8-0 και οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου μείωσαν τη διαφορά, μετά από αρκετή ώρα, σε σημείο να μπορεί να ανατραπεί σε δύο κατοχές (39-43). Οι Βεζένκοφ και Ριντ, όμως, είχαν την απάντηση (41-49, με 2-6 σερί, στο 27’), με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν να περιορίζουν τον Σάιλας, αλλά να πληρώνουν το σκληρό τους παιχνίδι με πολλά φάουλ στους ψηλούς τους (Νέιμικ και Χαρίσης από τέσσερα φάουλ, Βεζένκοφ, Ριντ και Σίμτσακ από τρία). Η εξέλιξη αυτή, όμως, δεν τους επηρέασε από το να ξαναφέρουν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, στο τέλος της περιόδου (46-57), με τον Μούρτο να προσφέρει τους πρώτους του πόντους και τους Σίμτσακ, Βεζένκοφ ν α μην πτοούνται.

Το ίδιο περίφημα τα κατάφεραν και στο τελευταίο δεκάλεπτο, μιας και βρήκαν την ανταπόκριση στο γρήγορο 6-0 της Κηφισιάς, που μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους στο 32’ (52-57), με τον Ψαθά να κάνει ηρωικό παιχνίδι. Στα επόμενα τρία λεπτά, όμως, με τους Βεζένκοφ και Τόμας αρχικά, καθώς και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, η διαφορά επανήλθε σε διψήφιο αριθμό (56-67), με το σερί να καταγράφεται σε 4-10. Οι «κίτρινοι» δεν αρκέστηκαν σε αυτό, «εκτοξεύοντάς» τη στους 18 (58-76, δύο λεπτά πριν το φινάλε), προκειμένου να μη δώσουν δικαίωμα στην αντίπαλό τους να πιστέψει σε ολική επαναφορά. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και ένα μεγάλο «διπλό», έγινε γεγονός για τον Άρη.

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα