Απόψε στον Παναθηναϊκό πρέπει να... έσκασαν

Οτι ο Παναθηναϊκός μεταμορφώνεται φέτος μέσα κι έξω από το ΟΑΚΑ, το έχει κάνει σαφές από νωρίς και προς κάθε κατεύθυνση. Το γιατί να συμβαίναι αυτό όμως, θα παραμένει ένα ανεξήγητο μυστήριο που πρώτα και κύρια θα πρέπει να βασανίζει τους ίδιους στον Παναθηναϊκό.

Μια νίκη επί της Ρεάλ μπορεί για κάποιον και να τύχει. Μια ολοκληρωτική επικράτηση

σαν την αποψινή όμως, δεν τυχαίνει. Για να παίξεις για 40 λεπτά τέτοιο παιχνίδι, με άριστο σχεδιασμό, στρατηγική κι εκτέλεση, σημαίνει ότι μπορείς. Και όταν τελειώσεις μια τέτοια μπασκετική παράσταση, κάπου ανάμεσα στους πανηγυρισμούς και την αποθέωση, λογικά θα... σκας κιόλας.
Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να λέει πάλι καλά που πέρασε από το Βερολίνο και ουσιαστικά δεν είχε άγχη πρόκρισης ακόμα και πριν τη νίκη επί της Ρεάλ, αντί να λέει πώς μπήκε σφήνα στους Ισπανούς και τη Μακάμπι και τους πήρε τη μια θέση που δίνει πλεονέκτημα. Οχι ότι την άξιζε με βάση όσα έδειξε και κάποιος του τη στέρησε, αλλά μένει το "γαμώτο" γιατί να μην έχει δείξει πράγματα όπως τα σημερινά σε κανα - δυο παιχνίδια ακόμα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει δουλειά ακόμα στα τρία ματς που του απομένουν στον όμιλο. Λογικά όχι για να "επιβιώσει" αφού μετά το σημερινό έχει περάσει σε μια από τις θέσεις 3-4. Δουλειά ουσιαστική όμως για την επόμενη φάση. Με δύο ματς έξω, σε Πόλη με τη Γαλατά και Βελιγράδι, θα πρέπει επιτέλους να κερδίσει. Οχι ότι συγκρίνεται καμία από αυτές τις ομάδες με όποια θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ, έχοντας να πάει περισσότερες φορές στην έδρα της, αλλά κάπου πρέπει να μπει σε αυτά τα πλέι οφ με την τελευταία του εντύπωση να είναι ότι μπορεί και εκτός ΟΑΚΑ.

Εχει ακόμα δουλειά για να βάλει δυο επιπλέον παίκτες στον λογαριασμό. Τον Νέλσον στα σημερινά του στάνταρ, αυτά που εκτόξευσαν πέρυσι τον Ερυθρό Αστέρα και έφεραν τον Αμερικανό στην πρόκληση του Παναθηναϊκού. Θα είναι μεγάλη δουλειά για τον Παναθηναϊκό να αποκτήσει μια ακόμα, πολυσύνθετη λύση, από την περιφέρεια. Γιατί ως τώρα στον Παναθηναϊκό κανείς δε λογίζει έκπληξη αυτά που κάνει ο μεγάλος σκόρερ και με ηγετική προσωπικότητα Νίκος Παππάς. Η έκπληξη ήταν όσα δεν έκανε ο Νέλσον αν και ποτέ δεν είναι αργά.


Ακόμα μεγαλύτερη θα ήταν να έβαζε κι έναν αθλητικό παίκτη κοντά στο καλάθι στην ομαδική του εξίσωση. Μόνο που ο Λαβάλ δεν πείθει ότι θα προλάβει να γίνει αυτό που ήθελαν στον Παναθηναϊκό όταν τον απέκτησαν. Να γίνει δηλαδή αυτός που ήταν πέρυσι, αλλά από το οποίο πλέον απέχει παρασάγγας αναγκάζοντας τον Ιβάνοβιτς να του δίνει ελάχιστη συμμετοχή βλέποντας ότι ο Λαβάλ δεν του δίνει αυτά που θέλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα