"Αυτοκτόνησε" στη Βιτόρια (74-73)

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, και γνώρισε την ήττα στην Βιτόρια από την Λαμποράλ με 74-73. Οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη στο τέλος, όμως Πρίντεζης και Λαφαγιέτ αστόχησαν στο τέλος σε δύο βολές και σε ένα τρίποντο αντίστοιχα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Λαμποράλ να πάρει τελικά την νίκη. Τζέιμς και Μπέρτανς ήταν οι κορυφαίοι των Βάσκων με 17 και 15, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού

ο «μοιραίος» Πρίντεζης είχε 15 και ο Χάντερ 14.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε γρήγορα μπροστά με 2-8, με την Λαμποράλ όμως να ισοροπεί άμεσα την αναμέτρηση χάρη στα σουτ τριών πόντων. Το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να κλείνουν τελικά την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 19-23. Στην δεύτερη περίοδο οι Βάσκοι βρήκαν και πάλι τρόπο να μειώσουν στο πόντο, παρότι η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και στους 7 (23-30 στο 13’) . Το σκορ συνέχισε να είναι κλειστό καθ’όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδητήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει τον Ολυμπιακό μπροστά με 36-38.

Η Λαμποράλ με την αρχή του ημιχρόνου πήρε το προβάδισμα με 40-38, με τις δύο ομάδες από εκεί και πέρα να εναλάσονται στο προβάδιμα. Έτσι λοιπόν το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 53-55 υπέρ των φιλοξενούμενων που χάρη στον Σλούκα κατάφερε να κλείσουν με βραχεία κεφαλή τη περίοδο. Ο Ολυμπιακός με την αρχή της τελευταίας στροφής του αγώνα πήρε αέρα 5 πόντων (53-58) όμως «πληγώθηκε» από τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων του, οι οποίοι με ένα επιμέρους 10-1 διαμόρφωσαν το 63-59. Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Πρίντεζη να δίνει λύσεις όμως η Λαμποράλ απάντησε ξανά και με τον Μπέρτανς να σκοράρει για 2 με το σκορ στο 72-71, ουσιαστικά καθάρισαν τον αγώνα. Με το τελικό σκορ να είναι 74-73.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 36-38, 53-55, 74-73.

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα