Από αγκάθι βγαίνει... ρόδο

Το τελευταίο πράγμα που ωφελεί αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό, είναι να στέκεται στα πολλά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν και να ... αναστενάζει.. Αφενός γιατί έτσι είναι σα να δίνει άλλοθι στους υπόλοιπους πολύ καλούς παίκτες που διαθέτει και οι οποίοι καλούνται πλέον να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος. Κι αφετέρου γιατί αν θέλει να έχει πιθανότητες να ξεπεράσει αυτή την κρίσιμη καμπή, είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει την ατυχία του σε μια δημιουργική κινητήρια δύναμη.

Ποτέ και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός

μπορεί να νιώθει ευτυχής που έχασε παίκτες όπως ο Ματσιούλις (μακράν ο πιο σταθερός και αποτελεσματικός παίκτης του από την αρχή της χρονιάς) και ο Παππάς (με τις αναμφισβήτητες επιθετικές αρετές).

Με δεδομένο όμως, ότι μέχρι τώρα δεν έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ας μην αποκλείουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, με τα οποία έδειχνε μπερδεμένος όλο αυτόν τον καιρό.

Για παράδειγμα, εκ των πραγμάτων, ο Ραμέλ Κάρι θα παίζει πιο πολύ. Ωστόσο θα ξέρει ότι δεν κινδυνεύει να βγει και να μείνει στον πάγκο αν χάσει ένα-δυο σουτ. Είδαμε ότι στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, που έλειψε ο Παππάς, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Ίσως γιατί ένιωθε πιο ασφαλής. Μπορεί σε τέσσερις μήνες να κλείνει τα 34, αλλά δεν έχει εμπειρία Ευρωλίγκας.

Ο Μάικλ Μπράμος θα βγει μπροστά και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που θα κληθεί να τον ξεκουράσει θα αισθανθεί απαραίτητος, κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα. Ακόμη και ο Γιώργος Αποστολίδης, που δεν είχε τύχη να χρησιμοποιηθεί, ίσως κληθεί να πάρει έναν ρόλο στον οποίο μπορεί να ανταποκριθεί πιο συνειδητοποιημένα από τον στενοχωρημένο Κάρι ή τον ανυπόμονο Παππά, στις βραδιές που δεν τους πήγαινε το παιχνίδι και περιορίζονταν σε τρίλεπτα. Ενδεχομένως να δούμε και συνδυασμούς που μπορούν να προκαλέσουν αιφνιδιασμό στους αντιπάλους.

Το πιο βασικό στοιχείο που χάνει ο Παναθηναϊκός με αυτές τις δυο απουσίες, είναι το “ποστάρισμα” του Ματσιούλις, ο οποίος όχι μόνο δημιουργούσε πολλές φάσεις από το low post, αλλά και επέτρεπε στον Πεδουλάκη να εμπιστευτεί ένα κοντό σχήμα με τον Λιθουανό στο “τέσσερα”. Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι θα αυξηθεί ο χρόνος (και) του Φώτση ο οποίος έχει και τον χαρακτήρα και τις παραστάσεις να βγει μπροστά στα κρίσιμα ματς.

Συν τοις άλλοις, με έναν ορίζοντα που περιλαμβάνει τα δυο ματς που απομένουν για το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και που θα κρίνουν την θέση που θα καταλάβουν οι “πράσινοι”, βάσει της οποίας θα τοποθετηθούν στον νέο όμιλο του ΤΟΡ 16 και φυσικά τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είναι από δύσκολο έως απίθανο να προλάβουν να ενσωματώσουν έναν καινούργιο παίκτη. Μέχρι να προλάβει να καταλάβει που βρίσκεται και τί ζητάει ο προπονητής του, περισσότερη ανακατωσούρα θα προκαλέσει παρά βοήθεια θα προσφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα