Άνετα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίκαρος

Με ευκολία έφτασε σε φιλική νίκη κόντρα στην Καλαμάτα ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, χάρη στο τελικό 72-54. Σε ένα παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες ήταν ελαφρώς «επιβεβαρημένες» από τις χθεσινές (17/9) αναμετρήσεις τους κόντρα σε Πόλις Καλλιθέας και Πανελευσινιακό αντίστοιχα, το σύνολο του Αλέξη Παπαδάτου κατάφερε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο και να οδηγηθεί σε ακόμη ένα «ροζ φύλλο», στη διάρκεια της προετοιμασίας του.

Η «Μαύρη Θύελλα», πάντως, από τη δική της πλευρά άφησε για ακόμη

μία φορά θετικές εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 19-22 στο πρώτο δεκάλεπτο και να διατηρεί τον αγώνα σε ισορροπία στη λήξη του ημιχρόνου (38-35). Κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, όμως, φάνηκε η επίδραση της απουσίας του Γιώργου Μπάκα, ο οποίος χτύπησε σε μία φάση προς τα τέλη του πρώτου μέρους, στο γόνατο όπου έχει χειρουργηθεί παλιότερα και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Την ίδια ώρα, ένα μικρό διάστρεμμα του Χρήστου Λουρμπέα, που τον έβγαλε εκτός αγωνιστικού χρόνου για μερικά λεπτά, έδωσε τη δυνατότητα στον Ίκαρο να κερδίσει πολλούς πόντους από τους ψηλούς του, προεξάρχοντος του Σάββα Δορκοφίκη, ενώ ο Μάριος Γραμματικός με σουτ από την περιφέρεια άνοιγε διαρκώς την απόσταση, με τους συμπαίκτες του να ακολουθούν.

Αξιόλογος ήταν για ακόμη μία φορά, ιδιαίτερα στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Νίκος Βελιζιώτης. Από την Καλαμάτα, ο Βασίλης Δελής έδωσε μερικές λύσεις με την ποιότητά του, ενώ βελτιωμένος σε σύγκριση με τον αγώνα απέναντι στον Πόλις, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Μαγιντόμπε.

Δεκάλεπτα: 19-22, 38-35, 52-42, 72-54

Keywords
Τυχαία Θέματα