Αλβέρτης: «Τους ευχαριστώ όλους! Ο Παναθηναϊκός δεν σταματά…»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σαφώς και ήταν περιχαρής μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό που τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ, καθώς έγινε ο τρίτος μετά τον Μ. Κυρίτση και τον Λ. Σούμποτιτς που κατέκτησε πρωτάθλημα ως παίκτης και ως προπονητής!

Στις δηλώσεις του ο προπονητής του Παναθηναϊκού ευχαρίστησε… όλο τον κόσμο για την θριαμβευτική κατάληξη της σεζόν, αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη, από τον οποίο πήρε τα ηνία,

ενώ έθεσε ως σημείο κλειδί όσα συνέβησαν μετά τον χαμένο τρίτο τελικό.

Αναλυτικά τι είπε ο Αλβέρτης:

Για το πρωτάθλημα: «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στον Αργύρη γιατί του αξίζει ένα σημαντικό μερίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και με τα παιδιά που συνεργαστήκαμε και μετά από ώρες μίτινγκ φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Σαν Αλβέρτης είχα καθήκον από την στιγμή που μπήκα σε αυτό το πόστο να κάνω ότι μπορώ για να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα παίξαμε τρία πολύ καλά παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, αλλά όλα δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχε αγωνία ειδικά μετά το σπάσιμο της έδρας, αλλά μετά βγήκε το ένστικτο αυτοσυντήρησης , αυτοσεβασμού κάτι που βγήκε και στο ΣΕΦ και εδώ. Ευχαριστώ τα παιδιά, τη διοίκηση και τον κόσμο που στα δύσκολα μας στήριξε. Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει με μια ήττα ή με ένα πρωτάθλημα, συνεχίζει».

Για την εμπειρία που αποκόμισε στον πάγκο: «Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα, βλέποντας συμπεριφορές που δεν τα περίμενα και ήταν μεγάλο σχολείο. Θέλω να πω πως τον κόουτς Μπαρτζώκα δεν τον ήξερα αλλά όσες φορές βρεθήκαμε γνώρισα έναν άνθρωπο που τον σέβομαι πολύ. Κάποιες διαφορές και κάποιες εντάσεις είναι μόνο μεταξύ τεσσάρων γραμμών».

Για το αν συγκρίνει αυτόν τον τίτλο με κάποιον εξ αυτών που είχε πάρει ως προπονητής: «Είναι εντελώς διαφορετικό, δεν έχεις ίδιες σκέψεις και είναι διαφορετική ψυχολογία. Αξίζουν συγχαρητήρια για τα παιδιά».

Για το αν θα συνεχίσει ως προπονητής: «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να παίξουμε και να κερδίσουμε. Είναι πολύ νωρίς και δεν είναι της παρούσης. Η εικόνα είναι πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να δεχθεί την ήττα. Ή τα παρατάς ή συνεχίζεις. Είναι κάτι που πλανάται στον χώρο. Δεν μιλάω για μεταφυσικά μην με περάσετε για τρελό».

Για τον κόσμο: «Ήταν πολύ σημαντικό στήριγμα στην ομάδα, έδωσε αυτοπεποίθηση και θάρρος συν όλα τα άλλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα