ΑΕΚ - Ψυχικό 79-59

Η θέληση για τη νίκη... επιβίωσης απέναντι στο Ψυχικό ήταν μεγάλη για την ΑΕΚ. Κάτι που απέδειξε με την εμφάνισή της στο ντέρμπι κορυφής που διεξήχθη στη Ζωφριά. Η "Ένωση" ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι κορυφής επικρατώντας με 79-59.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο α' δεκάλεπτο, εκεί όπου τα συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ψυχικού, αλλά και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Νίκου Πέττα έφεραν την ομάδα των βορείων προαστίων μπροστά στο σκορ (23-25).

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν εξίσου καλή για την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα.

Η ΑΕΚ βελτίωσε αισθητά την εικόνα της σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τα ηνία της αναμέτρησης και σταδιακά να "χτίσει" μία σημαντική (για τα δεδομένα του αγώνα) διαφορά. Έτσι, το +9 (47-38) του ημιχρόνου δεν άργησε να γίνει +18 (62-44) στο 30ο λεπτό δίνοντάς της σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η… αντεπίθεση του Ψυχικού δεν έγινε ποτέ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το υπέρ τους σκορ κοντά στους είκοσι πόντους, κυρίως εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των "κυανοκίτρινων".

Το τελικό σκορ (79-59) φέρνει την ΑΕΚ στο -1 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δίνει χαρακτήρα… θρίλερ στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του Νότιου Ομίλου της Β' Εθνικής.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 47-38, 62-44, 79-59.

Σε λίγο περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα