#Rio2016: Έγραψαν ιστορία Γκασόλ-Ντουράντ (pics)

Η «τιτανομαχία» μεταξύ Ισπανίας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε εξέλιξη, σε μία ιστορική ημέρα για τις δύο ομάδες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το νέο τους συναπάντημα, αλλά και για το γεγονός, ότι από το πρώτο κιόλας εικοσάλεπτο, δύο παίκτες έγραψαν τη δική τους ιστορία, πραγματοποιώντας νέα ρεκόρ.

Ο λόγος γίνεται για τους Πάου Γκασόλ και Κέβιν Ντουράντ, οι οποίοι ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα και ξεπέρασαν τους Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο και ΛεΜπρόν Τζέιμς αντίστοιχα. Ο θρυλικός παίκτης των Ιβήρων,

με τους 12 πόντους που σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, «έσπασε το φράγμα» των 3.330 πόντων του τρομερού Σαν Επιφάνιο και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της «Φούρια Ρόχα», έχοντας μπει στο «πάνθεον» του παγκοσμίου μπάσκετ εδώ και αρκετό καιρό. Χωρίς να είναι γνωστό, αν πραγματοποιεί την τελευταία του «παράσταση» στο Ρίο, ο Γκασόλ βρίσκεται πια στους 3.331 και αναμένεται να θέσει ακόμη ψηλότερα τον πήχη.

.@paugasol ya es el máximo anotador histórico de la selección española, tras superar los 3.330 puntos de Epi. pic.twitter.com/RlpeRpDe1L

Liga Endesa (@ACBCOM) 19 Αυγούστου 2016

Από τη δική του πλευρά, ο «KD» σκόραρε επτά πόντους στο ίδιο διάστημα κι έγινε ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ. Μετά τον Καρμέλο Άντονι, ξεπέρασε επίσης τον «Βασιλιά» και τώρα «κυνηγά» τον... συμπαίκτη του στην Team USA για την πρωτιά. Με τον ίδιο να βρίσκεται στα 27 του χρόνια και τον «Μέλο» στα 32, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και στην κορυφή, εφόσον παίξει στους Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Kevin Durant passes LeBron James to become the second all-time leading scorer for Team USA pic.twitter.com/Tvdea58sgX

— Bleacher Report (@BleacherReport) 19 Αυγούστου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα