O απολογισμός της 7ης αγωνιστικής

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η 7η αγωνιστική της ευρωλίγκα καθώς είχαμε σπουδαία ματς και καθοριστικά και για την πρόκριση. Οι αήττητες ομάδες πλέον είναι δύο καθώς η Φενέρ έκανε την πρώτη της ήττα και έτσι μόνο Ολυμπιακός και Ρεάλ είναι χωρίς να έχουν κίτρινο φύλλο αγώνα. Από ελληνικής πλευράς ο Ολυμπιακός έκανε το 7/7 και μαζί ο πρωταθλητής Ευρώπης το δικό του νέο ρεκόρ με 17/17 νίκες σε όλα του τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός

πάτησε την Γαλατά με 72-54 έχοντας και 30π διαφορά αλλά λίγο έλλειψε να του χαλάσει και πολύ το κλίμα και το ..μέλλον καθώς τραυματίστηκε ελαφριά τελικά στον ώμο ο Πέτγουει και έμπλεξαν σε καυγά με μπουνίδια με τον Μπονσού οι Μπέγκιτς και Πρίντεζης αλλά μάλλον γλιτώνουν με πρόστιμο απλό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πάλι έτοιμος για διασυρμός για ένα ημίχρονο χάνοντας και με 20π στην Ισπανία από την Λαμποράλ καθώς έιχε φάει στην αρχή 10/11τρ αλλά στην συνέχεια όπως συνηθίζει να κάνει συνήλθε και το έκανε ντέρμπι και λίγο έλλειψε να το πάρει. Το βεβαιο ενώ γύρισε για λίγο και ο Λάσμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν πατάει καλά και πάλι καλά γι αυτόν που έχασε ο Αστέρας από την Μακάμπι και πλέον του αρκεί μια νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ με τους Σέρβους. Αν πάντως χάσει και από αυτούς τότε μάλλον πηγαίνει στο καναβάτσο ... Για μία ακόμα φορά πάντως ήταν μπερδεμένος σε όλα τα επίπεδα και έχει μπλέξει.

Στα άλλα παιχνίδια η Μπαρτσελόνα μετά από καιρό έκανε ένα μεγάλο ματς με Παπανικολάου και Νάχμπαρ βασικά και μετά την κρίση της στην Ισπανία και νίκησε εύκολα 94-81 σε ωραίο ματς στο ντέρμπι με την Φενέρ που έκανε την πρώτη της ήττα και έδειξε κουρασμένη πολύ. Η ΤΣΣΚΑ πέρασε στο τέλος από την Ουκρανια και την Μπουντιβέλνικ. Και η Ναντέρ έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης νικώντας σε ένα θρίλερ την Παρτίζαν εντός στον πόντο και κρατά την τύχη στα χέρια της ενώ Παρτίζαν και Μπουντιβέλνικ ελπίζουν μόνο σε θαύμα. Αυτά στον 1ο όμιλο.

Στον 2ο όμιλο η Ρεάλ με ένα 17-0 στο τέλος νίκησε πολύ πιο δύσκολα από το τελικό +20 την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και είναι αήττητη παντού με την καλύτερη επίθεση και αμυνα και νίκες με μ.ο 25π! Η Εφές με πολύ καλό τον Βασιλειάδη έκανε περίπατο με την Στρασμπούργκ που ελπίζει μόνο σε θαύμα για την πρόκριση που κυνηγά πάντως η Μπάμπεργκ ακόμα αν και η Ζαλγκίρις έκανε σπουδαίο βήμα με τη νίκη της στο Κάουνας με το Μιλάνο που γυρισε από -12 στο 35' αλλά έκανε λάθος επαναφορά στο τέλος!

Στον όμιλο του Ολυμπιακού ο πρωταθλητής εξασφάλισε και την 1η θέση και πάει με άνεση στα άλλα ματς και την επόμενη εβδομάδα στο Μόναχο. Η Γαλατά παλεύει με τις απουσίες της σε ένα όμιλο φωτιά που πάντως η Μάλαγα πέρασε εύκολα από την Πολωνια με την Ζιελόνα να ελπίζει ελάχιστα πλέον για πρόκριση ενώ η Σιένα νικώντας την Μπάγερν στην Ιταλία δεν πήρε την διαφορά από τους κουρασμένους τελευταία γερμανούς αλλά έχει καλό πρόγραμμα με δύο ματς ακόμα στην Φλωρεντια και βλέπει ακόμα πρόκριση με την φανέλα βασικά! Τέλος στο γκρουπ του ΠΑΟ η Μακάμπι πάλι πήγε να αυτοκτονήσει από +20 και νίκησε και με τύχη στο τέλος στο καυτό Βελιγράδι και παίζει την πρωτιά με την Κούμπαν που πέρασε με περίπατο αν και με απουσίες σοβαρές από την Λιθουανία και την Λιέτουβος που κούνησε μαντήλι έχοντας νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό!

Keywords
Τυχαία Θέματα