Τον σκόρπισε στους 5 ανέμους!

22:02 27/1/2016 - Πηγή: Bam
Παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο και έχοντας για «μαέστρο» τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος είχε συμμετοχή σε τέσσερα (!) γκολ, ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν έτσι σε… τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο
«Θ. Κολοκοτρώνης», ακριβώς σε μια εβδομάδα (3/2). Ο Σουηδός εξτρέμ είχε συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε γκολ (τρεις «καθαρές» ασίστ), τα οποία σημείωσαν οι Ιντέγε (13′, 42′), Φορτούνης (50′, 64) και Πάρντο (79′)!

TO MATΣ: Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε… ορεξάτος στο γήπεδο και -κάνοντας παιχνίδι από τα άκρα- δημιούργησε κινδύνους για την εστία του Θεοδωρόπουλου.Στο 10′ ο Ομάρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα παραχώρησε κόρνερ εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ, αυτή τη φορά από επίθεση που εκδηλώθηκε απ΄την άλλη πλευρά. Ντουρμάζ και Μαζουακού συνεργάστηκαν από αριστερά, ο Γάλλος έκανε παράλληλο γύρισμα και ο Ιντέγε πλάσαρε από κοντά (1-0).

Ο Αστέρας ισορρόπησε μετά το πρώτο 20λεπτο και έγινε απειλητικός. Από το 20′ έως το 30′ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Καπίνο χρειάστηκε να επιστρατεύσει την κλάση του δυο φορές για να σώσει την ομάδα του από το 1-1! Αυτό συνέβη σε ισχυρά σουτ των Χαμντανί και Ιγκλέσιας, στο 25′ και στο 28′, αντιστοίχως!

Οι «ερυθρόλευκοι» ξαναπήραν τα ηνία μετά το ημίωρο και έφτασαν κατάφεραν να διπλασιάασουν τα τέρματά τους, χάρη στον Νιγηριανό, ο οποίος ήταν σε μεγάλη βραδιά. Αρχικά (39′), ήρε την μπάλα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του υποδειγματικά, αλλά ο Θεοδωρόπουλος εξουδετέρωσε το πλασέ του. Δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο, όμως, τρία λεπτά αργότερα (42′). Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Ντουρμάζ απ” τον άξονα πάσαρε την ιδανική στιγμή στον Ιντέγε, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 2-0.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το «Γ. Καραϊσκάκης» βίωσε ένα… Déjà vu. Στο 50′ ο Ντουρμάζ και πάλι τρύπησε την αντίπαλη άμυνα απ” τον άξονα, αλλά αυτή τη φορά έδωσε ασίστ στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος σαν άλλος… Ιντέγε έκανε το 3-0! Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, ουσιαστικά, για τον Αστέρα.

Ο Σουηδός, όμως, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και… συνέχισε το «βιολί» του. Στο 64′ έδωσε την τρίτη του ασίστ, αυτή τη φορά με σέντρα από αριστερά, και ο Φορτούνης με το γκολ της βραδιάς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Συγκεκριμένα, κατάφερε να σκοράρει εις βάρος της πρώην ομάδας του για δεύτερη φορά, με μονοκόματο εναέριο σουτ λίγο έξω απ” την περιοχή!

Το σπουδαίο ποδόσφαιρο που απέδιδαν οι Πειραιώτες ενθουσίασε τον κόσμο, ο οποίος αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον προπονητή, Μάρκο Σίλβα. Στο 79′ και πάλι από σέντρα του Ντουρμάζ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Πάρντο, ο οποίος με πολύ ισχυρό σουτ έκανε το 5-0! Βέβαια, δεν μπορεί να πιστωθεί ως ασίστ στον Σουηδό, αλλά η… δουλειά έγινε έστω κι έτσι. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν και ορισμένες καλές στιγμές ακόμη, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

ΣΚΟΡΕΡ: 13′, 42′ Ιντέγε, 50′, 64′ Φορτούνης, 79′ Πάρντο

ΣΕ… ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ: Ο Ντορίν Γκοϊάν… υπέφερε από τον Ιντέγε.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ρέφερι ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου), με βοηθούς τους Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου), Νταλούκα (Τρικάλων). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου). Στο 49′ ο Χαμντανί υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Γκοϊάν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74′ Μανιάτης), Φορτούνης (71′ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80′ Κολοβός), Πάρντο, Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67′ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοϊάν (57′ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μάσα, Στανισάβλιεβιτς (46′ Μπερτόλιο), Γιάννου.
Keywords
Τυχαία Θέματα