Σύλληψη προσώπου-κλειδί για τα σκάνδαλα εξοπλιστικών και Siemens!

13:52 6/4/2015 - Πηγή: Bam

Σύλληψη – θρίλερ από τις ελληνικές Διωκτικές Αρχές, προσώπου που φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα σκάνδαλα της Siemens και των εξοπλισμών. Ο λόγος για τον Γάλλο τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που εντοπίστηκε στο Αμπού Ντάμπι, όπου και συνελήφθη. Προς το παρόν κρατείται στη ΓΑΔΑ, μέχρι να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σενάρια διάσπασης

του ΣΥΡΙΖΑ, με την Αριστερή Πλατφόρμα, και σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα με το ΠΑΣΟΚ ή το «Ποτάμι», αντί των ΑΝΕΛ, διακινούν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης. Μάλιστα, κορυφαίος Ευρωπαίος παράγοντας δήλωσε στους “Financial Times” χωρίς να κατονομαστεί, ότι «ο Τσίπρας πρέπει να διαλέξει αν θα είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο Μεγάλη Τρίτη ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενεργοποιώντας το γεωπολιτικό χαρτί και προσδοκώντας επανασύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Στις συνομιλίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε διμερές επίπεδο να τεθούν οι βάσεις ενεργειακής συνεργασίας Αθήνας – Μόσχας.

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά ή το συνταξιοδοτικό, που για εμάς αποτελούν «κόκκινες γραμμές», ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι στη χθεσινή συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζήτησε περικοπές σε συντάξεις, καθώς και αύξηση του ΦΠΑ.

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 33.000 θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης και πεντάμηνης διάρκειας, σε Δήμους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, μέχρι τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Πάνω από 2 ώρες έμεινε το πρωί κλειστή η οδός Ακαδημίας, μετά την Ιπποκράτους, έπειτα από δύο τηλεφωνήματα αγνώστου για ισάριθμες βόμβες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενη ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών στο εσωτερικό του κτιρίου.

Άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό αφαίρεσε άνδρας που εισήλθε στις 10:40 το πρωί της Μεγ. Δευτέρας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Βενιζέλου στα Μελίσσια. Ο δράστης, ισχυριζόμενος ότι κρατούσε χειροβομβίδα, πήρε τα χρήματα και διέφυγε πεζός.

ΚΑΙΡΟΣ: Καλός μέχρι στιγμής στην Αττική, ωστόσο τις επόμενες ώρες θα χαλάσει και θα βρέξει τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα