Στο κόκκινο νησί μόνο ΕΣΥ!

10:13 6/4/2017 - Πηγή: Bam
Εκεί που οι άλλοι σκόνταψαν ο Θρύλος έκανε παρέλαση. Και πέτυχε μια νίκη η οποία μπορεί ακόμα και σήμερα να του χαρίσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το σημαντικότερο, όμως, από τη βόλτα του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η απόδειξη ότι οι αστέρες των πρωταθλητών ανεβαίνουν επικίνδυνα για τους αντιπάλους και… ακονίζουν τα ξίφη τους ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν στο Κύπελλο. Δείτε την εικόνα του πρώτου μέρους.
Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ένα γκολ μετά από βραζιλιάνικη ενέργεια του Σεμπά και τελείωμα του Φορτούνη κι έχει χάσει ένα τσουβάλι ακόμα. Φορτούνης, Μάριν και Καρντόσο έκαναν ό,τι ήθελαν την Κέρκυρα που μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να παρκάρει δύο – τρία πούλμαν εμπρός από την εστία της και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη. Με 68% κατοχή της μπάλας και διαρκή πίεση έξω από την αντίπαλη περιοχή η Κέρκυρα μάλλον ενθουσιασμένη θα έπρεπε να ήταν από το φτωχό 0-1 του Ολυμπιακού. Τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν έκοψε ταχύτητα και προσπάθησε να σκοράρει μία με ένα σουτ του Σεμπά, άλλη μία με ένα σουτ του Καρντόσο, μια τρίτη με ένα εξαιρετικό σλάλομ του Φορτούνη μέχρι να έρθει η ενέργεια και το γκολ του Μάριν να μας θυμίσει ποιον παίκτη πήρε πέρυσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός. Απίστευτη ατομική ενέργεια από τον Γερμανό, τρομερή κούρσα και σλάλομ που τον έφερε σε θέση βολής αφού πέρασε τη μισή Κέρκυρα, αλλαγή της μπάλας με τον Καρίμ και τελείωμα αλά Βραζιλία αφού πέρασε την μπάλα πάνω από τον δύστυχο γκολκίπερ. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: η ομάδα στο σύνολό της, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο αναπληρωματικό έδειξε να καταλαβαίνει τι έπρεπε να κάνει για να μην επιτρέψει στην Κέρκυρα να στήσει πετυχημένο μπλόκο. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν τις καλές ομάδες από εκείνες που κάνουν πρωταθλητισμό. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που τις ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον έκατσε φέτος στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Τάκης Λεμονής.

Μπάμπης Χριστόγλου

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Γαύρος" στις 6/4/2017
Keywords
Τυχαία Θέματα