Φορτούνης, Μάριν και… καρφί για το 44ο!

22:03 5/4/2017 - Πηγή: Bam
Αγκαλιά με το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας την Κέρκυρα με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα στο νησί των Φαιάκων και με τα γκολ των Φορτούνη (20') και Μάριν (78') πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Ο Θρύλος πλέον θέλει μια ακόμα νίκη, για να κατακτήσει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα. Την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός
αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία και με τρίποντο στέφεται πρωταθλητής.

Παράλληλα, ο Τάκης Λεμονής έχει κάθε λόγο για να αισθάνεται χαρούμενος, καθώς είδε τον Κώστα Φορτούνη να πραγματοποιεί μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, αλλά και τον Μάρκο Μάριν να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Η εικόνα του παιχνιδιού

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και μόλις στο 5ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Φορτούνης σέντραρε από αριστερά στον Καρντόσο, ο Παραγουανός στράικερ έστρωσε στον Καμπιάσο, ο Αργεντινός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 13’ ο Θρύλος απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ρομαό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές, ο Αφρικανός μέσος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Κουτζαβασίλη. Ο,τι δεν κατάφερε ο μέσος από το Τόγκο, το έκανε στο 20’ ο Φορτούνης! Ο Σεμπά κέρδισε την κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος πέρασε τον πορτιέρο της Κέρκυρας και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Φορτούνης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα μετά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Στο 37’ ο Μάριν στριφογύρισε μέσα στην μεγάλη περιοχή και προσπάθησε να περάσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, όμως, δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση.

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 43’ δημιούργησε νέα ευκαιρία. Ο Σεμπά έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Καμπιάσο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων έπεσε και απομάκρυνε.

Μάριν και 2-0!

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 56’ ο Θρύλος δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη. Ο Σεμπά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως, ο Κουτζαβασίλης έδιωξε σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε και το σουτ Καρντόσο στο 58'. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τάκης Λεμονής «φρέσκαρε» τον Ολυμπιακό, ρίχνοντας στη μάχη τους Ανσαριφάρντ και Μάρτινς αντί των Καρντόσο και Καμπιάσο.

Στο 69’ ο Φορτούνης απείλησε ξανά τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με μια μαγική ενέργεια «χόρεψε» δύο αντιπάλους του, βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, αλλά ο Κουτζαβασίλης έπεσε και απομάκρυνε. Στο 78’ ο Μάριν σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και σφράγισε τη νίκη του Θρύλου. Ο Ανσαριφάρντ βρήκε με μια πολύ όμορφη κάθετη πάσα τον Γερμανό, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον πορτιέρο της Κέρκυρας για το 2-0. Ο Μάριν σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Στο 89’ ο Φορτούνης βγήκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Θρύλο νικητή και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μια νίκη για να σφραγίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς (86’ Ανδρεόπουλος), Ντιόγκο (81’ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος (76’ Επστάιν), Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ζορμπάς, Σπίνουλας, Αντιλέχου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (67’ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν (82’ Τσόρι), Σεμπά, Καρντόσο (67’ Ανσαριφάρντ)
Keywords
Τυχαία Θέματα