Χάκετ: «Τίποτα δεν θα σας χαριστεί, παλέψτε για τα όνειρα σας»

20:28 5/4/2017 - Πηγή: Bam
Ψυχολογική ώθηση ώστε να παλέψουν για τα όνειρά τους έδωσε ο Ντάνιελ Χάκετ σε 100 παιδιά που παρακολούθησαν την ομιλία του 29χρονου γκαρντ του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι
να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών.

«Αυτό που πρέπει να κάνετε κατά τη γνώμη μου είναι να βάζετε στόχους στη ζωή σας. Και να δουλεύετε με πάθος για να τους πετύχετε. Αυτό έκανα και εγώ από μικρός και συνεχίζω να κάνω. Δεν μιλάω μόνο για τον αθλητισμό, αλλά για όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα σας. Εγώ, στη δική σας ηλικία περίπου, άφησα τη χώρα μου και πήγα στις ΗΠΑ για να πετύχω αυτό που ήθελα. Να γίνω επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Χρειάστηκε θυσίες, στην αρχή ήταν φοβερά δύσκολο. Γιατί εκεί, εκτός από καλός στο μπάσκετ, πρέπει να είσαι και καλός μαθητής. Γι’ αυτό, η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εκπαιδεύετε το μυαλό σας, να δουλεύετε με πάθος για ό,τι κάνετε και να μην απογοητεύεστε. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί, παλέψτε για τα όνειρα σας», ανέφερε ο άσος των «ερυθρόλευκων».
Keywords
Τυχαία Θέματα