ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1

22:12 9/3/2014 - Πηγή: Bam

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν τα νεύρα και η ένταση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 επί του Ολυμπιακού για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αναβάλλοντας την στέψη των ερυθρόλευκων για …την επόμενη εβδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1 από τον Μίτσελ με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σαλίνο και αριστερά ο Μπόνγκ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος. Στα χαφ

οι Εντιγκά και Σάμαρης, ενώ στον άξονα ο Ιμπαγάσα. Στις πτέρυγες οι Μασάντο και Φουστέρ ενώ στην κορυφή της επίθεση ο Βαλντέζ.

Μόλις στο 11ο λεπτό τα αρχικά σχέδια του Ισπανού προπονητή διαφοροποιήθηκαν καθώς ο Ιμπαγάσα ένιωσε έντονες ενοχλήσεις ψηλά στο αριστερό του πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Ερνάν Πέρεζ πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Ο Πέρεζ πέρασε στην πτέρυγα ενώ επιτελικός μέσος πέρασε ο Μασάδο.

Και οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να είναι λίγο πιο δραστήριος επιθετικά. Σε αυτόν άλλωστε ανήκε και η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν στο 29ο λεπτό ο Αθανασιάδης ανάγκασε το Ρομπέρτο σε δύσκολη επέμβαση με τα ακροδάχτυλα.

Αντίθετα με τους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός ευτύχισε στην πρώτη καλή επιθετική του προσπάθεια να προηγηθεί. Μετά από ωραία ενέργεια του Πέρεζ και πάσα του στον Σάμαρη, ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με κεραυνό έξω από την περιοχή στο 33ο λεπτό. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν το γκολ μπροστά στην κάμερα του καναλιού που μετέδιδε το παιχνίδι αφιερώνοντας το στον κλινήρη συμπαίκτη τους Μάικλ Ολαιτάν, υψώνοντας μια φανέλα του Νιγηριανού επιθετικού.

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν για πολύ το προβάδισμα τους, αφού δύο λεπτά μετά το γκολ του Σάμαρη, ο Μανωλάς δεν μπόρεσε να διώξει σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, ο Αθανασιάδης βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και κάποια φάση άξια αναφοράς εκτός αυτής του 57ου λεπτού, όταν ο Ινσαουράλδε χτύπησε με μπουνιά μέσα στην περιοχή τον Εντινγκά. Η φάση όμως διέφυγε της προσοχής του Τάσου Κάκου που τιμώρησε τον Αργεντινό αμυντικό με κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη.

Το παιχνίδι συνέχισε να μην διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας με τον ΠΑΟΚ να έχει μια ελαφριά υπεροχή. Η υπεροχή του όμως αυτή ήταν αρκετή ώστε να σκοράρει στο 84ο λεπτό. Μετά από στημένη φάση που εκτέλεσε ο Κατσουράνης, ο Μπονγκ απομάκρυνε αδύναμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Τζαβέλλα να νικήσει με σουτ από το ύψος της περιοχής τον Ρομπέρτο και να διαμορφώσει το 2-1 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ (84' Κίτσιου), Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24' Κατσουράνης), Νάτχο, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβρ.Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα (15' Πέρες), Φουστέρ (81' Πελέ), Βαλντές (72' Κάμπελ)

Keywords
Τυχαία Θέματα