Χρυσή Αυγή : «Λαμπρός Ηγέτης ο Αδόλφος Χίτλερ»

11:43 26/9/2013 - Πηγή: Bam

Εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση στα πρότυπα του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, είναι η Χρυσή Αυγή, βάσει του καταστατικού της. Για όλα αποφασίζει ο Αρχηγός, ο οποίος είναι ο Ανώτατος Ηγέτης.

Στρατιωτική ιεραρχία και μυστική ξεχωριστή δομή για τα Τάγματα Εφόδου, που παραπέμπει στα αντίστοιχα του NSDAP(«Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα») του Αδόλφου Χίτλερ, υιοθετεί το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Σε ρόλο «Φίρερ» ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Από το καταστατικό, που αποκαλύπτει την Πέμπτη η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκύπτουν τόσο η στρατιωτική ιεραρχία της οργάνωσης όσο και το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα αυστηρά συγκεντρωτικό σχήμα, με κορυφή τον ίδιο τον Αρχηγό.

Η «Βίβλος» της Χρυσής Αυγής έχει συνταχθεί το 1987, έχει μικρό σχήμα και είναι σφραγισμένη με το έμβλημα της οργάνωσης, σε κόκκινο χρώμα.

Είναι το «ρουνικό» σύμβολο Wolfsangel (λυκοπαγίδα), το οποίο έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS.

Είναι η ίδια στρατιωτική ομάδα των Ναζί που διέπραξε τις θηριωδίες στην Κλεισούρα Καστοριάς (5 Απριλίου 1944) και το Δίστομο Βοιωτίας (10 Ιουνίου 1944) με το σφαγιασμό των κατοίκων!

Ανάλογες με τις ιδεολογικές αρχές του NSDAP, είναι και οι αντίστοιχες της Χρυσής Αυγής, δηλ. ο εθνικοσοσιαλισμός και η καθαρότητα της φυλής :

* «Λαμπρότερο παράδειγμα» η Γερμανία του Χίτλερ!

* Αδιαμφισβήτητος ηγέτης, ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός, που είναι «η Γονιμοποιός Αρχή», «ο διερμηνευτής της μυστικής φωνής του Αίματός μας».

Για την επικράτησή τους μεριμνά η «πολιτική έκφραση» της οργάνωσης - ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Η δομή της Χρυσής Αυγής είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με έξι διευθύνσεις, που και αυτές υποδιαιρούνται σε τμήματα, ανάλογα με τις θεσπισμένες κομματικές δραστηριότητες :

* Τμήμα Φυλετικών Ερευνών

* Τμήμα Εκπαιδεύσεως Μελών

* Τμήμα Οργανώσεως Πυρήνων Αμύνης

Οι βαθμίδες διοικητικής ιεραρχίας από κάτω προς τα πάνω είναι :

* Φαλαγγίτης

* Λοχίτης

* Πυρηνάρχης

* Ομαδάρχης

* Τομεάρχης

* Φαλαγγάρχης

Είναι σαφές ότι η παραπάνω «διοικητική» ιεραρχία συμπίπτει με τη στρατιωτική δομή που απαιτεί η δράση του Λαϊκού Συνδέσμου, ενώ η «οργανωτική» περιορίζεται στις απλές προπαγανδιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Φήμες σχεδιαζόμενης παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α.

Σενάρια πολιτικής αναταραχής φέρεται να εξετάζει η Χρυσή Αυγή. Όπως διαρρέεται την Πέμπτη στα ΜΜΕ, οι βουλευτές του κόμματος και οι επιλαχόντες τους, ενδέχεται να παραιτηθούν με σκοπό να προκληθούν επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας.

«Σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είναι ευκαιρία για το συνταγματικό τόξο και όχι απειλή», σχολίασε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι Άνθρωποι που Γνώριζαν Πολλά»

Αποκαλύψεις για τη δομή και οργάνωση της Χρυσής Αυγής περιέχουν οι καταθέσεις δύο πρώην στελεχών της οι οποίοι προσήλθαν, την Τετάρτη, με άκρα μυστικότητα, στον 4ο όροφο όπου στεγάζεται η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τηλεφωνικές συνομιλίες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχει καταγράψει –σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο λεγόμενος «σούπερ-κοριός» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Το υλικό των συνομιλιών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, εξετάζεται στον Άρειο Πάγο.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα